626: Sasaniler'in İstanbul Kuşatması sona erdi. Bizans İmparatorluğu, Sasaniler tarafından yapılan İstanbul Kuşatması'nı zaferle sonuçlandırdı.

1946: Türkiye, Sovyetler Birliği'nin Boğazlar statüsünün değiştirilmesine yönelik taleplerini reddetti. Sovyetler Birliği, Karadeniz'e ulaşım konusunda Boğazlarda hak sahibi olduğunu ileri sürerek, geçişlerde kendisine ayrıcalık tanınmasını istiyordu ve Boğazların uluslararası kontrol altında olmasını talep ediyordu.

1964: Vietnam Savaşı, Vietnamlıların "Amerikan Savaşı" olarak adlandırdığı dönem, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin Başkan'a Vietnam'a asker gönderme yetkisi vermesiyle başladı. Bu karar, Vietnam halkı için trajik günlerin başlangıcı oldu.

1994: Ankara DGM Başsavcılığı, yazar Aziz Nesin hakkında "Sivas Olayları'nın kışkırtıcısı" olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kuvvetli şüphelere ve açık delillere rağmen Aziz Nesin suçsuz bulunarak, tüm sorumluluk Sivas halkına yüklendi.

1998: Trabzon'un Köprübaşı ilçesinin Beşköy beldesinde meydana gelen sel felaketinde 47 kişi hayatını kaybetti.

2008: Gürcistan, tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da "anayasal düzeni yeniden sağlama" operasyonuna başladı. Bu durum, Rusya ile Gürcistan arasında savaşa yol açtı. Çatışmalar sonucunda 30 binden fazla sivil mülteci duruma düştü ve 1700 sivil yaşamını yitirdi. Rus birlikleri, ateşkes anlaşması sonrasında Gürcü topraklarında oluşturduğu tampon bölgeden çekildi.

Editör: Murat Tanrıkulu