598: Hazreti Ali radiyallahu anh dünyaya geldi. 6 yaşındayken Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem tarafından himaye edildi ve terbiyesi üstlenildi. Hazreti Ali, çocuk yaşta Peygamberimize iman eden ilk kişilerden biridir. Hazreti Osman radiyallahu anhın şehit edilmesinin ardından İslam’ın 4’üncü halifesi seçilmesi, onu zorlu ve çalkantılı olaylarla mücadele etmek zorunda bıraktı. Bu mücadeleyi ve Asr-ı Saadet’in bu en karmaşık dönemini yalnızca onun gibi dirayetli ve bilge biri yönetebilirdi. (Hazreti Ali'nin Doğumu)

1389: Osmanlı Sultanı Birinci Murat, Sırp güçlerine karşı Kosova Meydan Muharebesi’ni kazandı. Murat Hüdavendigar, zaferden sonra savaş alanını gezerken, yaralı Sırp Miloş Obiliç’in hançer darbesiyle hayatını kaybetti. (Kosova Meydan Muharebesi)

1859: Dünyanın ilk petrol kuyusu, Amerika Birleşik Devletleri’nin Pennsylvania eyaletinde açıldı. (Dünyanın İlk Petrol Kuyusu)

1908: Hicaz Demiryolu hizmete girdi ve İstanbul’dan Medine’ye ilk tren hareket etti. Hicaz Demiryolu, Sultan II. Abdülhamid döneminde 1900-1908 yılları arasında Şam ile Medine arasında inşa edilen ve Osmanlı İmparatorluğu’nun İstanbul’dan başlayan demiryollarının bir parçasıdır. (Hicaz Demiryolu Hizmete Girdi)

1956: Adıyaman’da meydana gelen büyük sel felaketinde 100 kişi hayatını kaybetti. (Adıyaman’da Sel Felaketi; 100 Ölü)

2007: 339 milletvekilinin oyunu alarak Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin 11’inci Cumhurbaşkanı seçildi. (Abdullah Gül 11’inci Cumhurbaşkanı Oldu)

2014: Gazze’de sürdürülen katliamlar sırasında ağır kayıplar veren terör örgütü, kalıcı ateşkesi kabul etmek zorunda kaldı. 51 gün süren vahşi saldırılarda; 578’i çocuk, 261’i kadın ve 102’si yaşlı olmak üzere toplam 2 bin 145 kişi şehit oldu; 11 bin 100 kişi ise yaralandı. (Gazze’de Ateşkes)

Editör: Murat Tanrıkulu