1492: İspanya'da Yahudilere dinlerini değiştirmeleri ya da ülkeden ayrılmaları için tanınan süre sona erdi. Çoğu İspanya Yahudisi, Kemal Reis'in gemileriyle İstanbul'a geldi ve Osmanlı Devleti tarafından hoşgörüyle karşılandı. Ancak, bu hoşgörünün ardından Osmanlı'yı yıkma faaliyetlerine girişmiş ve Filistin topraklarının kendilerine verilmesini talep etmişlerdir. Osmanlı'nın çöküşünden sonra, İngiltere ile işbirliği yaparak Filistin topraklarını işgal etmiş ve siyonist bir yapı oluşturmuşlardır.

1849: Mısır ve Sudan'ın valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa öldü. Kavalalı Mehmet Ali Paşa, Mısır ve Sudan'a sancakbeyi olarak atanmış, daha sonra Osmanlı'dan bağımsızlığını ilan ederek buralarda sultanlığını ilan etmiştir. Osmanlı ile girdiği savaşlarda İngiltere'nin desteğini yanında bulmuştur.

1914: Osmanlı İmparatorluğu ile Almanya arasında gizli bir işbirliği anlaşması imzalandı; Osmanlı'da seferberlik ilan edildi. Bu anlaşmayla Osmanlı İmparatorluğu, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin kararıyla Birinci Dünya Savaşı'na Almanya'nın yanında katılmış ve savaş sonunda dağılmıştır.

1987: Türkiye'de ilk kez kan kanserli bir hastaya kemik iliği nakli yapıldı.

1990: Saddam Hüseyin liderliğindeki Irak, Kuveyt'i işgal etti. Kuveyt Emiri Cabir el-Ahmed el-Sabah, Suudi Arabistan'a kaçtı.

2012: Çin, Müslümanların çoğunlukta olduğu Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde oruç tutmayı yasakladı. Yasaklama kararı, bölge yönetiminin internet sitesinde yayımlandı ve "Komünist Parti kadrolarının, emekliler dahil devlet memurlarının ve öğrencilerin, Ramazan ayına özgü dini faaliyetlerde bulunması yasaklanmıştır" denildi. Yasak, Uygur Bölgesi'nin bağımsızlığı için mücadele eden gruplarca protesto edildi.

2015: Mısır'da Muhammed Mursi'nin devrilmesinin ardından tutuklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensubu Ahmed Gazlan ve Cemaatu'l İslamiyye üyesi Şeyh İzzet Es-Selamuni, Mısır zindanlarında hayatını kaybetti.

Editör: Murat Tanrıkulu