MÖ 721 – Kaydedilen ilk ay tutulması Babil'de gözlemlendi.

1915 – Güneş Sistemi’nin gezegenlerinden Plüton’un ilk fotoğrafı çekildi. Ancak bu tarihte, Plüton’un yeni bir gezegen olduğu fark edilmedi.

1930 – İngiliz siyasetçi Arthur Balfour hayatını kaybetti. İskoç kökenli olan Balfour, İngiltere’nin İrlanda üzerindeki sert politikaları nedeniyle "Kanlı Balfour" olarak anıldı. Ancak onu İslam dünyası en çok 1917 Balfour Deklarasyonu ile hatırlıyor. Çünkü bu bildiri, Filistin topraklarında bir Siyonist devletin kurulmasına zemin hazırladı.

1980 – Ankara'da bir inzibat erini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Erdal Eren, ölüm cezasına çarptırıldı. 13 Aralık’ta idam edilen Eren’in yaşının 18’den küçük olduğu iddia edilmesine rağmen kemik testi yapılmadan ceza infaz edildi. Dönemin lideri Kenan Evren, gelen tepkilere "Asmayalım da besleyelim mi?" sözleriyle yanıt verdi. Bu ifade, daha sonra 12 Eylül Darbesi’nin tüm mağdurları için sembolik bir söz haline geldi.

1999 – Ankara DGM Başsavcılığı, Fethullah Gülen hakkında anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

2001 – Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecini şekillendiren Ulusal Program, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

2003 – ABD askerleri, Irak-Kuveyt sınırındaki askerden arındırılmış bölgeye giriş yaptı. Aynı gün ABD uçakları, Irak’ın batısını bombalamaya başladı.

2003 – Bakanlar Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a girmesi ve ABD uçaklarının Türkiye hava sahasını kullanması için hazırlanan Başbakanlık tezkeresini Meclis’e sundu. Ancak bu tezkere Meclis tarafından reddedildi ve Türkiye ile ABD arasında diplomatik gerilim yaşandı.

2019 – NASA, Rusya’nın Bering Denizi’ne düşen bir meteorun, Hiroşima’ya atılan atom bombasından 10 kat daha güçlü olduğunu açıkladı.

2020 – Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, COVID-19 salgını nedeniyle tüm spor liglerinin askıya alındığını duyurdu.

Muhabir: Murat Tanrıkulu