1461: Fatih Sultan Mehmet, Trabzon'u fethederek Trabzon Rum İmparatorluğu'na son verdi.

1869: Akdeniz ve Kızıldeniz'i birbirine bağlayan ve Avrupa ile Hint Okyanusu arasında en kısa mesafeyi oluşturan Süveyş Kanalı açıldı.

1900: İstanbul'da Darülfünun açıldı. Sultan Abdülmecid'in temellerini attığı ve II. Abdülhamid tarafından tamamlanan Darülfünun, Osmanlı'da modern anlamda ilk üniversite olarak kabul edilir. 1933'te yapılan bir düzenlemeyle adı İstanbul Üniversitesi olarak değiştirildi.

1960: İngiliz kolonisi olan Kıbrıs, Zürih ve Londra Antlaşmaları'na dayanarak bağımsızlığını ilan etti ve Kıbrıs Cumhuriyeti kuruldu. Cumhurbaşkanı Rum, yardımcısı ise Türk olacaktı. Türkiye, 1974 yılında Kıbrıs'a bir harekât düzenleyerek adayı fiilen ikiye böldü.

1975: Bangladeş'te askeri darbe gerçekleşti. Ülkenin kurucusu ve devlet başkanı Şeyh Mucibur Rahman, yönetimden indirilerek ailesiyle birlikte öldürüldü. Devlet başkanlığına Mushtaq Ahmed getirildi.

1997: 28 Şubat Postmodern Darbesi'nden sonra İmam Hatip Okulları'nın önünü kesmek amacıyla hazırlanan 8 yıllık kesintisiz eğitim kanunu, Meclis'te kabul edildi. Bu kanunla Meslek Liseleri'nin ortaokul bölümleri kapatıldı.

2015: Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinasyonu, ülkede yaşanan katliamlarla ilgili bir rapor yayımladı. Raporda, iki yıl içinde darbe yönetimi tarafından öldürülen kişi sayısının 2 bin 800 olduğu belirtildi.

Editör: Murat Tanrıkulu