M.Ö. 210 – Çin'in ilk imparatoru ve Qin Hanedanlığı'nın kurucusu Qin Shi Huang hayatını kaybetti. Qin Shi Huang, Çin'de ilk merkezi bürokratik devleti kurmuş ve Hunlar gibi çeşitli kavimlere karşı Çin Seddi'nin inşasını başlatmıştır.

1509 – Marmara Denizi'nde Adalar yakınlarında meydana gelen ve İstanbul'u büyük ölçüde tahrip eden Büyük İstanbul Depremi yaşandı. "Küçük Kıyamet" olarak adlandırılan bu depremde 160.000 nüfuslu şehirde, 4 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 1.000'den fazla ev yıkıldı. Deprem birçok tarihi yapıya da büyük hasar verdi.

1922 – Mustafa Kemal Atatürk'ün önerisiyle Büyük Millet Meclisi, 600 yıllık Osmanlı Devleti'ne son vererek saltanatı kaldırma kararı aldı. Bu kararla Osmanlı Hanedanı üyeleri sürgün edilip vatandaşlık haklarından mahrum bırakıldı. Osmanlı'nın ihtişamlı tarihi bir dönüm noktasına geldi.

1942 – II. Dünya Savaşı sırasında İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, Almanya'nın Düsseldorf kentine 100 bin bomba attı. Savaş boyunca gerçekleşen bu tür hava saldırıları, binlerce sivilin ölümüne neden oldu ve sivil kayıpların büyük çoğunluğu savaşın yıkıcı bilançosuna dahil oldu.

1985 – Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük aşı kampanyası Anavatan Partisi iktidarı tarafından başlatıldı. Bu kapsamda 5 milyon çocuk aşılandı.

Editör: Murat Tanrıkulu