1889:

  • İşçilerin ortak bayramı olarak kabul edildi.
  • Alman ilaç firması Bayer, Aspirini üretti.

1900: Utah'ta bir maden kazasında 200 kişi hayatını kaybetti.

1925: Tarihi boyunca statüsü tartışma ve çatışma konusu olan ve bir türlü paylaşılamayan Kıbrıs, İngiltere kolonisi oldu.

1964: Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, özel yasayla özerk bir kamu tüzel kişiliğine sahip olarak kuruldu.

1977: İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan olaylarda 34 kişi hayatını kaybetti, 136 kişi yaralandı. Olay, tarihe Kanlı 1 Mayıs olarak geçti. Olayla ilgili olarak 350 kişi gözaltına alındı.

1984: Devlet Güvenlik Mahkemeleri, sekiz ilde göreve başladı. Verdiği olumsuz kararların birçoğu Avrupa mahkemesince Türkiye’nin aleyhinde sonuçlandı.

1999: ÖSS sınav sorularının çalındığı ortaya çıktı. Sınavlar ertelendi. Olay günlerce medyada tartışma konusu oldu.

2003:

  • Bingöl’de 6,4 büyüklüğünde deprem oldu; 176 kişi hayatını kaybetti, 521 kişi yaralandı.
  • ABD Başkanı Bush, Irak'ta savaşın bittiğini açıkladı. Bush, "Savaşı kazandık, terörle mücadele ise devam ediyor" dedi.

2006: ABD tarihinin en büyük grevlerinden birine tanık oldu. Göçmen yasası protesto edildi.

2013:

  • Rusya’dan 'Suriye' yasağı! Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Rusya’daki hava trafiği kurumu, havayolu şirketlerine Suriye hava sahasını kullanma yasağı getirdi. Yasak kararı Rusya’ya ait bir yolcu uçağına, 2 füzenin ateşlenmesinden sonra alındı.
  • Myanmar’da Budistler 2 cami ile Müslümanlara ait 157 evi ateşe verdi. Saldırıların ardından çok sayıda Müslümanın evlerini terk ederek bölgedeki ormanlık alanda saklandığı ifade edildi.

2018: Nijerya'da camiye saldırı düzenlendi. 53 kişi şehid oldu. Polis öğlen namazı sırasında 2 canlı bombanın cami cemaatine yönelik saldırı düzenlediğini açıkladı.

2020: ANAYASA MAHKEMESİ KAMUYA ALIMDA GÜVENLİK SORUŞTURMASI İLE İLGİLİ İKİNCİ İPTAL KARARINI VERDİ... MAHKEME, GÜVENLİK SORUŞTURMASINDA KİŞİSEL VERİLERE ULAŞILMASI HÜKMÜNÜ ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNE AYKIRI BULARAK İPTAL ETTİ. (AYM’DEN İKİNCİ İPTAL)

Kaynak: (Haber Merkezi)