Tatvan ilçesindeki Kıyıdüzü köyünde çobanlar, binlerce koyunu buğday tarlaları ve ekinlere zarar vermemeleri için toprak ve tozla kaplı vadilerden geçirmeye mecbur kalıyor.

Koyun sürülerinin bu tozlu yollardan ve vadilerden geçişi, dron ile havadan görüntülendi.

Aw237471 01

Her gün binlerce koyunu süt sağımı için köye getiren çobanlar, süt sağımı işlemi bittikten sonra gün batımına doğru Nemrut Dağı eteklerine yaklaşık 7 kilometrelik tozlu bir yolculuk yapıyor.

Çobanlar ve koyun sürüleri, günde iki kez Nemrut Dağı'na gidip gelerek toplamda yaklaşık 15 kilometrelik tozlu bir yolu yürüyor.

Koyun sürülerinin bu tozlu yolda ilerleyişi, çobanlar ve koyunları zorlasa da, gün batımında oluşan kızıl renkler seyir zevki yüksek görüntüler ortaya çıkarıyor.

Aw237471 04

Kıyıdüzü köyünde çobanlık yapan Cafer Alican, her gün 15 kilometrelik tozlu vadide koyunlarıyla yolculuk yaptığını belirtti. Alican, “Günde 15 kilometre gidip geliyoruz. Bu tozlu yollarda Nemrut’a gidip geliyoruz, geceleri orada kalıyoruz. Sabah geldiğimizde tekrar akşam geri dönüyoruz. Akşam olduğunda Güzelada’ya gidiyoruz, oradan dönüp yeniden Nemrut’a gidiyoruz. Bu yollarda günde 15 kilometre yol kat ediyoruz ve sezonumuz başladı. Sürüyle birlikte kasım ayına kadar yaylaya gidip gelmeye devam edeceğim” dedi.

Aw237471 05

Kaynak: (İHA)