Filistin İnisiyatifi tarafından İstanbul başta olmak üzere 16 farklı ilde düzenlenen "Sizinle İftar, Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz" programı, Gazze'deki Filistinlilerin en temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldığı zorlu günlerinde yardım eli uzatmayı amaçlıyor. İftar menüsünde simit, peynir, çay ve Gazze halkının son günlerde en çok tükettiği salatalık yer alarak, dayanışmanın simgesi oldu.

Türkiye Genelinde Düzenlenen İftar Programıyla Gazze'ye Destek Sürüyor

Programa katılan ve İLKHA muhabiriyle konuşan TV Sunucusu ve Filistin İnisiyatifi Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Develi, "Bugün Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile birlikte Türkiye'nin 16 ilinde eş zamanlı oruç tutuldu. Pazartesi ve perşembe orucu hem sünnettir hem de bir araya gelmek için güzel bir vesiledir. Burada binlerce insan oruçlu ağızlarıyla, dualarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek için geldik. Katılan, çorbada tuzu olan herkese teşekkür ediyoruz," dedi.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte açılan iftarın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Gazeteci Ersin Çelik ise, "Bugün buradayız ama burada kalmayacak. Biz karar verdik. Bundan sonra İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımı unutturmamak için düzenli olarak farklı formatlarda eylemlerimizi sürdüreceğiz. Dünya artık 7 Ekim öncesine dönmemeli. Bu soykırımı, zulmü, vahşeti asla unutturmamalıyız," şeklinde konuştu.

Farklı dillerde basın açıklamasının okunduğu program, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş'ın yaptığı dua ile son buldu. 

Kaynak: İLKHA