İLAN TUTANAĞI

 Karayolları Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğünden

 Şırnak İli, Merkez İlçesi, İkizce Köyünde Kayıtlı 4.657,82 m² Alanlı 122 Ada 2 Parsel Numaralı Taşınmazın Satılması İşi

Sıra No

İli

İlçesi

Mahallesi

Adres

Pafta/Ada/Parsel

Cinsi

Alanı

(m2)

Mülkiyet Bilgisi

Tahmin Edilen Satış Bedeli

Geçici Teminat

İhale Tarihi

İhale Saati

1

Şırnak

Merkez

122/2

Tarla

4.657,82 m2

KGM

930,166,65 TL

27.905,00 TL

10.10.2024

10:00

1 - Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaz mal, 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile 10.10.2024 Perşembe günü Saat:10:00’da Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Büyükalp Caddesi 21100 Yenişehir/DİYARBAKIR adresinde yer alan Sosyal Tesis Binasında satışı yapılacaktır.

Açık Teklif Usulü

Açık teklif usulünün uygulanması:

Açık teklif usulüne göre ihaleler, isteklilerin ihale komisyonları önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılır.

Ancak; istekliler ilanda belirtilen ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, Kanunun 37 nci madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderebilirler.

Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir.

Açık teklif usulünde ihale:

İlanda belirtilen ihale saati gelince, komisyon başkanı, isteklilerin belgelerini ve geçici teminat verip vermemiş olduklarını inceleyerek, kimlerin ihaleye katılabileceğini bildirir. Katılamayacakların belge ve teminatlarının geri verilmesi kararlaştırılır. Bu işlemler, istekliler önünde, bir tutanakla tespit edilir.

Tutanaktan sonra, ihaleye giremeyecekler ihale yerinden çıkartılır. Diğer istekliler, önce şartnameyi imzaya ve daha sonra, sıra ile tekliflerini belirtmeye çağrılır. Yapılacak teklifler ihaleye ait artırma ve eksiltme kağıdına yazılır ve teklif sahipleri tarafından imzalanır.

İlk teklifler bu suretle tespit edildikten sonra, komisyon başkanı, posta ile yapılmış teklifler varsa okutarak bu tekliflerin de ihaleye ait artırma ve eksiltme kağıdına yazılmasını sağlar. Bundan sonra istekliler sıra ile tekliflerde bulunmaya devam ederler. İhaleden çekilen isteklilerin bu durumları ihaleye ait artırma ve eksiltme kağıdına yazılır ve imzaları alınır. İlgilinin imzadan çekinmesi halinde durum ayrıca belirtilir.

İhaleden çekilenler yeniden teklifte bulunamazlar.

    Teklifler yapıldığı sırada, yapılan indirim veya artırımların işi uzatacağı anlaşılırsa; isteklilerden komisyon huzurunda son tekliflerini yazılı olarak bildirmeleri istenebilir. Daha önce ihaleden çekilmiş olanlar bu durumda yazılı teklif veremezler.

İhale sonucunun karara bağlanması:

Sözlü veya yazılı son teklifler alındıktan sonra, ihale Kanunun 41 inci maddesine göre karara bağlanır.

İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri, teklifleri kapsamında sunmaları gerekir.

A. Gerçek kişi olması halinde;

• Tebligat için adres beyanı,

• T.C. Kimlik fotokopisi veya kimlik numarası beyanı,

• Noter tasdikli imza beyannamesi,

• 2886 sayılı Kanuna uygun olarak düzenlenmiş geçici teminat mektubu veya makbuzu (geçici teminat mektubu, şartname ekinde yer alan standart forma uygun olmalıdır)*,

• Vekaleten ihaleye iştirak edeceklerden noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait noter tasdikli imza beyannamesi,

• Başvuru dilekçesi (şartname ekinde yer alan standart forma uygun)*,

• Teklif mektubu (şartname ekinde yer alan standart forma uygun)*.

B. Tüzel kişi olması halinde,

• İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,

• Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterce tasdik edilmiş imza sirküleri,

• Vekaleten ihaleye iştirak edeceklerden noter tasdikli vekaletname ve vekile ait noter onaylı imza beyannamesi,

• 2886 sayılı Kanuna uygun olarak düzenlenmiş geçici teminat mektubu veya makbuzu (geçici teminat mektubu, şartname ekinde yer alan standart forma uygun olmalıdır)*,

• Başvuru dilekçesi (şartname ekinde yer alan standart forma uygun)*,

• Teklif mektubu (şartname ekinde yer alan standart forma uygun)*.

C. Ortak girişimlerden,

• Ortak Girişim Beyannamesi (Sözleşme Esnasında Noter tasdikli olarak sunulacaktır.)*,

• Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri için bu maddedeki (A) ve (B) bentlerinde belirtilen belgeler istenecektir.

* Şartname ekinde yer alan standart forma uygun geçici teminat mektubu

* Şartname ekinde yer alan standart forma uygun başvuru dilekçesi

* Şartname ekinde yer alan standart forma uygun teklif mektubu

            2-İhaleye ait şartname ve diğer evraklar Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Büyükalp Caddesi 21100 Yenişehir/DİYARBAKIR adresindeki İhaleler Başmühendisliğinde mesai saatleri içerisinde görülebilir. Satış için şartname bedeli 1.500,00 TL. (Bin Beş Yüz Türk Lirası), ’nin Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Muhasebe Şubesi Müdürlüğüne yatırılması suretiyle şartname alınabilir. İhaleye katılacak olanların şartname almaları zorunludur.

            3-İhale ile ilgili giderler, Her türlü vergi (Damga Vergisi ,Karar Pulu Bedeli ), %10 KDV, resim, harç ve diğer ödenmesi gereken giderler, ihale uhdesinde kalan istekliye aittir.

            4- İhaleye teklif verecek alıcılarca belgelerin tamamının aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerinin verilmesi zorunludur. İstenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından "aslı idarece görülmüştür" veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.

             5-Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

             6- Satış bedelinin, her yıl Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (İ) cetvelinde yer alan 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesinde belirlenen parasal tutarın dörtte biri (1/4) ve üzerinde olması halinde taksitli satışa konu edilebileceği aksi halde peşin satış yapılacağı belirlenmiştir. (2024 Yılı İ Cetveli Devlet İhale Kanununun 45. Maddesinde belirlenen parasal tutar: 9.620.000,00 TL )

             7-İhale konusu işe ait şartname düzenlenecek olup, ihale sonucunda sözleşme imzalanacaktır.

             8-İhale en yüksek teklif üzerinden, her pey artırımı en az 20.000,00-TL(Yirmi Bin Türk Lirası) olarak uygulanacaktır. Pey artırımının 10 defayı bulması halinde 11. Ve son teklifler yazılı olarak alınacaktır.

             9– İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

            10- Taşınmaz üzerinde başka kişiler tarafından işgal olması durumunda işgalin kaldırılması ve tahliye edilmesi taşınmazı alan kişiye ait olacaktır. İşgalin kaldırılması ve tahliye edilmesi İdaremizden talep edilmeyecektir.

İlan olunur.

#ilangovtr Basın No ILN02093952