Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın talimatıyla, vatandaşların güvenliği için kent genelinde tuzlama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.
Ana Arterlerde ve Ara Sokaklarda Yoğun Çalışma
Siirt Belediyesi ekipleri, özellikle buzlanmanın yoğun görüldüğü ana arterlerde ve ara sokaklarda tuzlama çalışmalarını hızlandırdı. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde önlem alan ekipler, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilememek için gece gündüz demeden çalışıyor. Kar küreme araçları ve tuzlama makineleriyle yolları açık tutmaya çalışan ekipler, olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.
Karayolları Siirt 94. Şube Müdürlüğü ekipleri de kendi sorumluluk alanlarında karla mücadele ve tuzlama faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle şehirlerarası yollar ve yüksek rakımlı bölgelerde buzlanmayı önlemek amacıyla çalışmalarını aralıksız şekilde devam ettiren ekipler, sürücülerin güvenli seyahat edebilmesi için yoğun mesai harcıyor.
Vali Kızılkaya’dan Uyarı ve İşbirliği Çağrısı
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, soğuk hava koşullarının etkisini artırdığı bu günlerde yolların açık ve güvenli kalması için ekiplerin sahada aktif şekilde çalıştığını belirtti.
Vali Kızılkaya, buzlanma riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgularken, özellikle yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye etti. Ayrıca, trafiğe çıkacak sürücülerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarının önemini hatırlatan Kızılkaya, hızın azaltılması ve takip mesafesinin korunması gerektiğini de belirtti.
Siirt Belediyesi, kış koşullarının olumsuz etkilerini en aza indirmek için tuzlama ve karla mücadele çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmeye devam ederken, ekiplerin koordineli çalışmalarıyla tüm olumsuzluklara karşı hazırlıklı olduğu ifade edildi.