Hüsamettin Hocaoğlu, süt, şeker ve özel dağ salebi karışımıyla hazırladığı dondurmalarını Siirt fıstığıyla harmanlıyor. Çevre illerden dondurma tutkunlarını Siirt'e çeken Hocaoğlu, Siirt fıstığının dondurmaya ekstra bir kalite kattığını söylüyor.
Geleneksel Dondurmanın Yeniden Doğuşu
Hocaoğlu, ürettikleri dondurmaların Türkiye'nin nadir bulunan organik dondurmalarından biri olduğunu belirterek, "Hiçbir katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal ürünlerle, süt, şeker ve salep kullanarak üretiyoruz. Siirt ve Türkiye genelinde bu lezzeti insanlara sunmanın gururunu yaşıyoruz. Özellikle Siirt ve çevresinde büyük bir rağbet gören dondurmamız, 1943 yılından bu yana ailenin bir geleneği olarak sürdürülen bir lezzet." dedi.
Geleneksel yöntemlerle ürettikleri dondurmaları 2. kuşak olarak daha ileri bir seviyeye taşıdıklarını ifade eden Hocaoğlu, Siirt fıstığını tercih ederek lezzetlerine özgün bir dokunuş kattıklarını ve bu sayede yoğun bir beğeni kazandıklarını dile getirdi. Siirt'in bu enfes dondurmasını tadanlar, organik ve doğal bir lezzetin tadına vardıklarını bir kez daha hatırlamış oluyorlar.