SGK Kanunlar Çerçevesinde Yönetiliyor”
SGK tarafından yapılan açıklamada, kurumun keyfi değil, yasal düzenlemeler doğrultusunda faaliyet gösterdiği ifade edildi. Bu kapsamda, haciz, şerh ya da ipotek bulunan taşınmazların, satış kabiliyeti olmadığı için devralınamayacağı vurgulandı.

1200’den Fazla Gayrimenkul Devri Gerçekleşti
Açıklamada, bugüne kadar farklı siyasi partilere mensup belediyelerden SGK’ye 1200’ü aşkın gayrimenkul devri yapıldığı ve bu taşınmazların hiçbirinde hukuki engeller bulunmadığının altı çizildi.

SGK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Üzerinde haciz, şerh veya ipotek bulunan taşınmazların devri ya bilgi eksikliğinden ya da kamuoyunu yanıltma amacıyla teklif edilmektedir. Her iki durum da devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Belediyeler, satış kabiliyeti bulunan taşınmaz teklif ettiklerinde süreç tamamen şeffaf yürütülmektedir. Borçlarını kapatmak isteyen belediyelere SGK olarak her türlü destek sağlanmıştır ve sağlanmaya devam edecektir."

ABB’den Yanıt: “Gerçekler Yansıtmıyor”
ABB tarafından yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın borç yapılandırma süreciyle ilgili ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. ABB, SGK’ye yapılandırma kapsamında kıymetli ve satılabilir nitelikte 572 taşınmaz sunduğunu, bunlar arasında Anafartalar Çarşısı gibi değerli taşınmazların da yer aldığını belirtti.

ABB, SGK’ye toplam 33 kalem arsa bildirdiğini ve bu arsaların toplam değerinin 1 milyar 193 milyon 350 bin lira olduğunu, üzerlerindeki toplam haciz tutarının ise yaklaşık 3 milyon lira olduğunu kaydetti.

Her iki tarafın açıklamaları, kamuoyunda konuyla ilgili tartışmaların devam edeceğini gösteriyor.

Kaynak: AA