Mardin'in Derik İlçesi'nde yer alan Pirinçli ve Subaşı köylerinde yaşayan Sefa aşireti ile Selamet, Çobanlı ve Düztaş köylerinde ikamet eden Hama aşiretlerine mensup gençlerin arasında yaşanan basit bir tartışma büyük bir olaya dönüştü.

Bir köy tamamen boşaltıldı

Olayda, Sefa aşiretinden bir kişi hayatını kaybederken, Hama aşiretine ait olan köylere düzenlenen saldırılarda ise haneler, hayvanlar ve samanlar ateşe verildi, Çobanlı köyü de tamamen boşaltıldı.

Görgü tanıkları: Küçük bir kavga olayı yaşandı, olaylar öyle başladı

300 Kişi Bir Köye Saldırdı, Taş, Sopa Ve Mermiler Havada Uçuştu Köy Boşaltıldı 4

Basit bir tartışmanın vahim bir olaya dönüştüğünü belirten görgü tanıkları, şu iddialarda bulundu:

"Hama aşiretinden M.A'nın oğlu ve Sefa aşiretinden H.D'nin yeğeni arasında küçük bir kavga olayı yaşandı. Bu tartışmanın ardından araya aşiret büyükleri girdi. Sefa aşiretine mensup 300'e yakın kişi Çobanlı Köyü'ne gelerek Hama aşiretinden olanlara saldırdılar.

Taş, sopa, kalaşnikof: Savaş sahnelerini aratmadı!

300 Kişi Bir Köye Saldırdı, Taş, Sopa Ve Mermiler Havada Uçuştu Köy Boşaltıldı 5

Yaşanan kavgadan ortaya çıkan görüntüler, izleyenleri dehşete düşürdü. Gündüz taşlı ve sopalı kavgada ortalık savaş alanına dönerken kalaşnikof mermileri ise gecenin karanlığını böldü. Gündüz yaşanan kavga sırasında tarafların ‘jandarma aradan çıksın’ şeklindeki sözleri, dehşetin boyutunu gözler önüne serdi.

Taciz ateşleri devam ediyor

Yaşanan olayların ardından köyler arasında taciz ateşleri devam ediyor. Bu tacizlerin sonucunda mezradaki çok sayıda hayvanın telef olduğunu belirten bölge sakinleri, 3 aydır süren bu tacizlerin kendilerini büyük bir tehlikeye soktuğunu ifade etti.

300 Kişi Bir Köye Saldırdı, Taş, Sopa Ve Mermiler Havada Uçuştu Köy Boşaltıldı 3

Barış için yine çağrı yapıldı

Köyde iki aşiret arasında barış sağlanmasını isteyen köylüler, "Artık yeter! Her gün köyde kim ölecek korkusu ile yaşıyoruz. Bu kavga bitsin artık" dedi.

Yetkililer, bölgede güvenlik önlemlerini artırıldığını belirtti.

300 Kişi Bir Köye Saldırdı, Taş, Sopa Ve Mermiler Havada Uçuştu Köy Boşaltıldı 2

Kaynak: (Haber Merkezi)