Gözaltı süreci ve tutuklamalar, tutuklama gerekçeleri savcının cinayette zanlıları nasıl konumlandırdığını gözler önüne serdi. Tutuklanma gerekçelerine bakınca savcıya göre Narin’i amca Salim öldürdü, anne Yüksel ile abi Enes ve Nevzat da bu suça iştirak etti. Diğer amcalar, kuzenler ve amcanın işçileri de bu suçun delillerini yok etmeye çalıştı.

Narin’in katledilmesiyle ilgili soruşturmada ilk aşama tamamlandı. Amca, anne ve abinin de olduğu çok sayıda kişi tutuklandı. Gelinen aşamada jandarma ve savcılığın cinayete dair nasıl bir değerlendirmesinin olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Narin Cinayetiyle Ilgili Anne Ve Ağabey Dahil 8 Şüpheli Tutuklandı 2

Hürriyet Gazetesi'nden Musa Kesler'in haberine göre sevk maddeleri ve tutuklamalar gözaltındaki zanlıların üç ayrı kategoride ele alındığını gösteriyor. Bu kategoriler de savcının Narin cinayetinde zanlıları nasıl konumlandırdığını netleştiriyor.

Amca öldürdü, anne ve abi de suça iştirak etti

Narin'in Tutuklanan Amcası Salim Güran’ın Ifadesi Ve Sorulara Verdiği Cevaplar 1

Bu konumlandırmayı yapan savcıya göre; Narin’i amca öldürdü, anne, abi ve Nevzat da bu suça iştirak etti. Diğer amcalar, kuzenler ve amcanın işçileri de bu suçun delillerini yok etmeye çalıştı. Böylece cinayet ve sonrasındaki sürecin şeması da ortaya çıkıyor.

Narin cinayetinin şeması

Narin cinayetinin şemasında şimdilik 11 tutuklu var. Bunlar arasında en kritik isimler amca Salim Güran, abi Enes Güran, anne Yüksel Güran ve “itirafçı” Nevzat Bahtiyar… Amca Salim Güran “kasten öldürmek”ten tutuklandı.

Narin Güran’ın En Son Görüldüğü Yer Ve Itirafçının Evi 1

BİRİNCİ AYAK: Savcının şimdilik “asli fail” olarak gösterdiği amca Salim Güran ilk kategoride ve şemanın tepesinde.

İKİNCİ AYAK: İkinci kategoride ise abi, anne ve Nevzat Bahtiyar var. Bunlar ise “kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla tutuklandı.

ÜÇÜNCÜ AYAK: Şemanın üçüncü kategorisinde ise tutuklanan amca Fuat Güran, yenge Maşallah Güran, kuzenler Birsen Güran, Muhammed Kaya, enişte Mehmet Şevket Kaya ve işçi Mehmet Selim Atasoy var. Bunlar da “suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek” ile suçlanıyor.

 

R.A. tutuklandı, amcanın eşi gözaltında

Narin Güran'ın Mezarı

Bu kategoride adli kontrol ile serbest bırakılan dört isim daha var. Bunlar amcalar Kurtuluş Güran, Ömer Faruk Güran ve kuzen Melike Güran ile tutuklanan işçi Mehmet Selim Atasoy’un 15 yaşındaki oğlu R.A. Ancak R.A. ve tutuklu bulunan amca Fuat Güran‘ın eşi Hediye Güran yeniden gözaltına alındı. R.A. ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Soruşturmada baba dahil 10 kişi de savcılık sürecinde, tutuklamaya sevk edilmeden serbest bırakılmıştı. Ancak serbest bırakılmaları onlar hakkında dava açılmayacağı anlamına gelmiyor. Bu kişilerin hukuki durumları ilerleyen süreçte belirginleşecek.

Amca Salim Güran yeniden ifade verdi: Suçlamaları kabul etmedi

İşte Narin’i Dereye Gömen Itirafçının Rotası

Narin’in bir numaralı katil zanlısı olarak tutuklanan amca Salim Güran cezaevinden getirilerek savcılıkta yeniden sorgulandı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Salim Güran şunları kaydetti:

“Nevzat Bahtiyar benim arkadaşım olur, aramız iyidir, köylümüz olur. Ben saatleri tam hatırlayamamakla birlikte, 14.30-20.00 saatleri arasında R.A. ile ayrı ayrı vakitlerde birlikte olduğumuz hususu doğrudur. Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır. Kesinlikle olay günü ben Nevzat’a seslenmedim. Ben Nevzat Bahtiyar’ı sormuş olduğunuz 15.00-16.00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Sadece saat 20.00’den sonra köyün içine evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bunun haricinde kesinlikle söylemiş olduğu olay gerçekleşmemiştir. Bu beyanları kabul etmiyorum. Yeğenim olan Narin Güran’ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat’a Arif’in kızını öldürmüşüm demedim. Dolayısıyla aleyhime olan beyanları kabul etmiyorum.

Kaynak: (Haber Merkezi)