Türkiye'nin fıstık üretiminin büyük bir bölümünün gerçekleştiği Şanlıurfa'da, çiftçiler ürünlerini toplamak için çalışmalara başladılar. Karaköprü ilçesine bağlı Esemkulu kırsal mahallesinde başlayan Urfa Fıstığı hasadı sırasında, kebaptan lahmacuna, dolmadan tatlılara kadar birçok yemek ve tatlıda fıstık kullanıldı. Bu renkli etkinlikte, birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılar ortaya çıktı.
Acı, tatlı ve fıstığın muhteşem uyumu, Şanlıurfa Fıstığı ile hazırlanan onlarca çeşit yemek ve tatlıyla gözlere ve damaklara hitap etti. Hasat etkinliği, 600-700 yıllık fıstık ağaçlarının bulunduğu Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Esemkulu Mahallesinde gerçekleşti. Altına örtüler serilerek kırmızı altın fıstık dalları toplandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kendi elleriyle fıstık toplarken çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.
Şanlıurfa'nın Türkiye'de fıstık üretiminde lider olduğunu vurgulayan Başkan Beyazgül, "Fıstığın anavatanı burasıdır ve bu etkinlikle fıstıkla neler yapılabileceğini gösteriyoruz. Bu lezzetleri tanıtmak, çiftçilerimiz için son derece önemlidir. Aslında birçok lezzetin anavatanı Şanlıurfa'dır. Bu lezzetleri tanıttıkça, çiftçilerimiz daha fazla gelir elde etme fırsatına sahip olur" şeklinde konuştu.
Programın sonunda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan fıstık budama makası ve çadırlar, Başkan Beyazgül tarafından çiftçilere hediye edildi.
Hasat etkinliğine, Başkan Beyazgül'ün yanı sıra Karaöprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral, Şanlıurfa Şireciler ve Fıstıkçılar Odası Başkanı Ahmet Aslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.