Opr. Dr. Almalı, Polikistik Over Sendromu'nun üreme çağındaki kadınlarda adet dönemi gecikmesi, tüylenme ve ultrason görüntülemesinde küçük ve çok sayıda kist oluşumuyla kendini gösteren sık görülen bir endokrin bozukluk olduğunu ifade etti.
Adet gecikmesi ve aşırı tüylenmenin, Polikistik Over Sendromu'nun belirtileri olduğunu hatırlatan Opr. Dr. Almalı, şunları ekledi: "Dış görünüş özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, bu hastalığın teşhisi daha kolay olabilir. Genellikle kilolu veya kilo alma eğilimi olan kişilerde yüz ve karın bölgesinde tüylenme gibi belirtiler görülebilir; ayrıca insülin direnci de ortaya çıkabilir. Özellikle bu durumlarda endokrinoloji uzmanlarıyla işbirliği yapmak önemlidir. Halk arasında yaygın bir yanılgıyla karıştırılan bir durum olan bu sendrom, kısırlığa neden olmasa da gebe kalma sürecini zorlaştırabilir."
Yaşam tarzı değişiklikleri hayati önem taşıyor Polikistik Over Sendromu için en etkili tedavi yönteminin yaşam tarzı değişiklikleri olduğuna dikkat çeken Opr. Dr. Almalı, aşağıdaki önerilerde bulundu: "Günde en az yarım saatlik yürüyüş yapmak ve fazla kiloları kontrol altına almak bile tedavi edici etkiye sahip olabilir. Bu sendrom genellikle insülin direnci ile ilişkilendirildiği için özellikle karbonhidrat alımını sınırlamak, sebze ve protein ağırlıklı bir beslenme tercih etmek gereklidir. Adet düzensizliği ve aşırı tüylenme gibi şikayetleri olan kadınların en kısa sürede bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurması önerilir."