Sakatat satıcıları, vücuda sağladığı vitamin ve mineraller açısından grip, soğuk algınlığı, kemik ağrıları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiğini ve gıdalar içinde en doğal ve faydalı olanın sakatat olduğunu vurguluyorlar.
Sakatat satıcıları, talebin arttığını belirtiyorlar ve sakatatın sadece kış aylarında değil, yılın her döneminde tüketilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
Sakatat satıcısı Erhan Songur, kış aylarında işlerinin iyi olduğunu ve sakatatın birçok hastalığa iyi geldiğini belirtiyor. Kelle paça, işkembe çorbası ve dolma gibi çeşitlerin olduğunu ve mangalda yürek, böbrek ve ciğer gibi sakatatların da ızgara şeklinde tüketildiğini dile getiriyor.
Başka bir satıcı olan Mehmet Tunç ise sakatatın sağlık açısından çok faydalı olduğunu ve yılın her ayında tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.
Sakatatın genellikle grip, kemik ağrıları ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini belirtiyor ve bu ürünlere talebin çok olduğunu ancak talebi karşılayamadıklarını dile getiriyor.