Ekol TV'ye konuşan RTÜK Başkanı Şahin, YouTube yayınlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. YouTube ile ilgili çalışmaların bir müdahale niteliği taşımadığını vurgulayan Şahin, "YouTube'da kişisel yayınlar hariç tüm yayınlar RTÜK denetimindedir," dedi.

"Yasa Çıkmadan Da Lisans Alınabilir"

Şahin, YouTube ile yapılan görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Teklifimizi değerlendirecekler, biz de haber bekliyoruz. Yasa çıkmadan da lisans alınabilir," açıklamasında bulundu.

"Denetim İçin Yapay Zeka Kullanıyoruz"

YouTube'da denetimlerin artacağına dikkat çeken Şahin, "Yeni dönemde uzman alımına gideceğiz. Ancak yerli ve milli üretim yapay zeka sistemlerini de kullanıyoruz. YouTube'un kendi iç denetimi de mevcut, topluluk kurallarını işletiyor," dedi.

Sokak Röportajları Tartışması

Sokak röportajlarına yönelik tartışmalara da değinen Şahin, "Biz yayınların tamamının denetim yetkisine sahibiz. Devletin acziyet içerisinde olduğu algısı yaratılmak isteniyor. BTK veya YouTube üzerinden bu tür röportajlara sürekli uyarılarda bulunduk," ifadelerini kullandı ve ekledi: "Dilruba olayı da benim açıklamamın ardından yaşandı, kim olsa tutuklanırdı."

Kaynak: Ekol TV