Putin, "nükleer caydırıcılık" konusunu ele almak üzere Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının başında yaptığı açıklamada, bu görüşmenin yılda iki kez yapılan planlı bir toplantı olduğunu vurguladı. Toplantının ana gündem maddesinin, "nükleer caydırıcılık politikasının güncellenmesi" olduğunu söyledi.

Putin, toplantıda ele alınan belgenin, Rusya'nın askeri doktrini ve nükleer stratejisini resmen tanımladığını belirtti. Bu belgeyle nükleer silah kullanımının temel ilkelerinin netleştirildiğini ifade eden Putin, nükleer güce başvurmanın yalnızca ülkenin egemenliğini korumak için "son çare" olarak kullanılacağını vurguladı.

Putin, nükleer silahların taşıdığı büyük gücün bilinciyle, bu tür konulara her zaman büyük bir sorumlulukla yaklaştıklarını belirterek, "Küresel istikrarı sağlamak için uluslararası yasal çerçeveleri güçlendirmeye ve nükleer silahların yayılmasını önlemeye çalıştık" dedi.

"Yeni Askeri Tehditler Dikkate Alınacak"

Rusya'nın nükleer gücünün, ülke ve vatandaşların güvenliğini koruma ve dünyadaki stratejik dengeyi sağlama açısından en önemli araçlardan biri olduğunu belirten Putin, küresel askeri-politik dinamiklerin hızla değiştiğini vurguladı. Rusya ve müttefiklerine yönelik yeni askeri tehditlerin ortaya çıktığını belirten Putin, bu gelişmelere uygun stratejik planlamalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi