MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 81 il valiliğine gönderilen yazıda, özel okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanmış programlar ve haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda yürütüldüğü hatırlatıldı.

Yazıda, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan öğretim programlarının 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlandığı, diğer sınıf düzeylerinde ise eski öğretim programlarına devam edildiği ifade edildi. Bu bağlamda, ders kitaplarının da Bakanlık tarafından hazırlandığı belirtildi.

MEB tarafından, resmi okullarla birlikte özel okullara da ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları dışında, Bakanlık onaylı başka bir ders kitabının kullanılmasının mümkün olmadığı vurgulandı. Yazıda, "Bakanlığımız tarafından dağıtılan ders kitaplarının dışında, onaylanmış başka bir kitabın olmadığı sınıf düzeylerinde yalnızca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun ders kitapları kullanılabilecektir" ifadesine yer verildi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde, "Okullarda Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının kullanılması zorunludur" hükmü hatırlatıldı.

Bakanlık, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun hazırlanan ders kitaplarının özel okullarda kullanılıp kullanılmadığının düzenli olarak denetlenmesi ve bu kitapları kullanmayan özel okullar hakkında gerekli incelemelerin yapılması talimatını verdi.

Kaynak: AA