Sürücülere “canlı canlı” ceza yazılıyor

Diyarbakır ’nın Bismil ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri tarafından canlı MOBESE trafik izleme kameraları ile trafik denetimleri hız kesmeden devam ediyor.

ORTADA TRAFİK POLİSİ  VE JANDARMA YOK DEMEYİN, CEZALAR ADRESİNİZE GÖNDERİLİYOR

 Bismil’in Tepe mahallesinde Hamdi Can adlı vatandaş, Bismil Habere yaptığı açıklamada, Ben Tepe mahallesinde evden  Şehmus Akgül’ün evin altındaki amcamın dükkanına hanımla birlikte oradan A101 oraya ordanda eve geçtim. Bana kemerden ceza gelmiş, hayret kaldım. Köyün içinde kemer takmadım. Ortada Jandarmada görmedim. 15 günde bir evdeyim, o günde pazar, köyün içinde bana ceza yazmış. Başkalarına ibret olsun diye yayınlasa iyi olur çünkü Trafik jandarma köyüniçinde yazmıştır. Diye konuştu. 

C2D7Ba25 919C 4651 90B5 A38F3Da614Fb

Jandarma ve Emniyet yetkilileri yaptığı açıklamada, Seyir halinde telefonla konuşandan, trafik ışıklarını ihlal eden, emniyet kemeri takmayan, kask kullanmayan motosiklet sürücülerine, yayalara yol vermeyen, trafik kurallarına uymayan sürücülere MOBESE üzerinden 7/24 trafik denetimi gerçekleştiriliyor.

F2669E30 308F 4E0E A210 E3Fbb636D505

MOBESE’YE BAĞLI KAMERALAR TRAFİK POLİSİ GİBİ ÇALIŞIYOR

CEZALAR ADRESE GELİYOR

 Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Kent Güvenlik Sistemi'nden (MOBESE) kural ihlali yapan sürücülere ceza yazıldığı emniyet yetkilileri doğruladı.

Suçla mücadelede oldukça önemli katkı sağlayan Kent Güvenlik Sistemi (MOBESE)’ye bağlı kameralar, trafik polisi gibi çalışmaya başladı. Kırmızı ışıkta geçenler, ikinci sıraya park edenler artık kameralardan kaçamayacak. Genel trafik kurallarına uymayan sürücüler sistem aracılığıyla fotoğraflanarak, renkli çıktıları alınıyor; daha sonra sürücünün hangi saatte, nerede ve nasıl kural ihlali yaptığı oluşan ceza makbuzu ile birlikte sürücünün adresine 10 gün içinde gönderiliyor.

TRAFİK BİR ÜSTÜNLÜK ALANI DEĞİLDİR”

“Trafik bir üstünlük alanı değil, hepimizin ortak paydasıdır. Bu ortamda trafik kültürünü düzenleyen, hayat kurtaran trafik kurallarına uymak gerekiyor. Uymadığınız bir park kuralı, başkasının hayatına mal olabiliyor.

Muhabir: Nurşen Ağar