Güran "Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken geldi yanımıza oturdu, 'Jandarma beni sorguya almış, Salim şüpheleniyor musun diye sormuşlar, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.' demiş. Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı?" dedi.

İşte Narin’i Dereye Gömen Itirafçının Rotası 6

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma derinleşiyor. Soruşturmada tutuklanarak cezaevine konulan amca Salim Güran'dan sonra itirafçı olan Nevzat Bahtiyar da tutuklandı. Soruşturmada Bahtiyar, amca Güran'dan Narin'in cansız bedenini gizleme karşılığında para aldığını itiraf etmişti.

Soruşturma kapsamında gözaltındakilerin ifadeleri devam ederken gözaltında olmayan tek amca ilk kez konuştu.

 

"Böyle vicdansız! Bir insanda titreme olmaz mı?"

Narin Cinayeti Soruşturmasında Itirafçıya Sorulan O Sorular Dikkat Çekti 1

Now Haber'in haberine göre amca Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında yaşanan konuşmayı açıklayarak "Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı?" dedi.

“Onu toprak bile kabul etmeyecek”

Erhan Güran'ın açıklamaları şöyle:

"Ben dışarıda kalan tek amcayım. 8 amca içeride oğlum ve yeğenlerim de var. Onlar için daha karakol kapısına gitmedim. Devletimiz ortaya çıkardığı zaman kim olursa olsun, gözümün nuru olsun bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek.

Yapan susmuş işte kaç gün sonra ortaya çıktı. Ben köylüyü konuşturamam veya susturamam benim böyle bir gücüm yok, yetkim yok.

Camide otururken geldi yanımıza oturdu

Narin Cinayeti Soruşturmasında Itirafçıya Sorulan O Sorular Dikkat Çekti 2

Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken geldi yanımıza oturdu, 'Jandarma beni sorguya almış, Salim’den şüpheleniyor musun diye sormuşlar, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.' demiş. Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Bir hareket bozukluğu olmaz mı, bu kadar sakin mi durulur?"

‘NEVZAT BAHTİYAR DAVAYI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR’

Öte yandan minik Narin’in büyük amcası Ali Rıza Güran da en başından beri bazı çevrelerin yaydığı yalan haberlerle hedef saptırmaya çalıştığını, bugüne kadar ortaya atılanların yüzde 90’ının yalan ve algı olduğunu öne sürdü.

Narin Güran'ın Cansız Bedenini Dereye Bıraktığını Itiraf Eden Zanlıdan Tehdit Edildiği Iddiası 1

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen’in haberine göre; Ali Rıza Güran, muhtar olan amca Salih Güran’ın 200 bin lira verme vaadiyle Narin’in cesedini yok etmesini istediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın “davayı yanlış yönlendirmeye çalıştığını” iddia etti.

‘BU CİNAYETE KARIŞAN KİM VARSA CEZALANDIRILSIN’

Ali Rıza Güran, şunları söyledi:

“Kur’ân kursu, İslam üzerinden işlenen cinayet farklı odaklar tarafından siyaset malzemesi yapılmaya çalışılıyor. Narin’i arama dönemi bir yığın yalan ve yönlendirme ile karşı karşıya kaldık.

Narin Güran'ın Cansız Bedenini Dereye Bıraktığını Itiraf Eden Zanlıdan Tehdit Edildiği Iddiası 4

Çocuğumuz şu an ifadesi ile en çok konuşulan Nevzat B’nin evinin köşesi. O noktadan sonrası muğlak. Şimdi onun ifadeleri baz alınarak mutlak bir sonuç üretme çabası doğru değil. Belirli konularda bu şahıs davayı yanlış yönlendirmeye çalışıyor.

Devletimiz gerçeği mutlaka ortaya çıkaracak. Aileden ya da dışarıdan bu cinayete karışan kim varsa hepsi cezalandırılsın. İlk andan itibaren yapılan yayınlar, paylaşılan iddialar ve yazılar, haberler yüzde 90 yalan ve algı üzerine kurulu. Belirli çevreler bilerek hadiseyi Kur’ân kursu, İslam ve kutsal değerler üzerinden istismar ediyor.”

İTİRAFÇININ İFADESİ ÇELİŞTİ

Narin’in Cesedinin Taşındığı Otomobil Kameraya Yansımış 1

Olayla ilgili yürütülen soruşturma sürerken gözaltına alınan 24 şüpheliden sıva ustası Nevzat Bahtiyar’ın ifadesi ortaya çıkmıştı.

2 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra otomobilinde yapılan inceleme ile elde edilen bulgular nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Narin’in amcası Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran’ın kendisine cesedi saklaması için 200 bin lira para teklif ettiğini belirten Nevzat Bahtiyar, “Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm” demişti.

Dün gece tutuklanan Bahtiyar, savcılıktaki ifadesinde ise amca Salim Güran’ın “Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm” şeklinde kendisini tehdit ettiğini öne sürmüştü.

Kaynak: (Haber Merkezi)