Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

TUTUKLU SAYISI 11 OLDU

Narin Cinayetiyle Ilgili Anne Ve Ağabey Dahil 8 Şüpheli Tutuklandı 3

Soruşturma kapsamında tutuklu amca Salim Güran'ın işçisi olan ve daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan 15 yaşındaki Ramazan A. yeniden tutuklandı.

İfadeler doğrultusunda yeniden tutuklanan Ramazan A. ile birlikte tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

Soruşturma kapsamında mahalleden 2 kişi daha gözaltına alınırken Ramazan A.'nın tutuklama gerekçesi mahkeme tutanaklarına yansıdı.

 

NARİN'İN BULUNMA ANI PAYLAŞILDI

Nari̇n'i̇n Dereden Çikarilma Ani 2

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasına eklenen yeni bir fotoğraf, olayın dehşetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Küçük Narin’in cansız bedeni, bir çuval içinde dereye gömülmüş ve üzeri büyük taşlarla örtülmüştü.

A Haber tarafından yayınlanan fotoğrafta, jandarma ekiplerinin cenazenin üzerindeki dev taşları kaldırma anı yer alıyor. Görüntü, olayın acısını ve trajedisini bir kez daha gözler önüne serdi.

CİNAYETTEKİ SIR PERDESİ HENÜZ ARALANMADI

Nari̇n'i̇n Dereden Çikarilma Ani 3

Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan tutuklu amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yenge Güran'ın 21 Ağustos'ta saat 15.15'ten sonra evine kısa aralıklarla 2 kez gidip geldiği tespit edilmişti. Yetkililer Hediye Güran o evde şahit olduklarını anlatırsa gerçekler gün yüzüne çıkar yorumunda bulunmuştu. Narin Güran'ın amcası Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran, 13 Eylül'de gözaltına alınmıştı. Öte yandan Hediye Güran'ın tutuklanan eşi Fuat Güran, Narin'in DNA'sının çıktığı Salim Güran'ın aracının asıl sahibi olduğu belirlenmişti.

SORUŞTURMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN SAHTE İHBAR YAPTILAR

Hediye Güran'ın gözaltına alınmasının ardından bugün Güran ailesinin akrabaları İ.K. ve Ş.K. de gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin arama çalışmaları devam ederken, soruşturmanın seyrini değiştirmek için sahte ihbarlarla, görevlileri farklı yerlere yönlendirdikleri ve verdikleri ifadelerinin çeliştiği belirtilmişti.

 Nari̇n'i̇n Dereden Çikarilma Ani 4

SALİM GÜRAN'IN İŞÇİSİ, 'DAHA ÖLMEMİŞ' İFADESİNİN GEÇTİĞİ KONUŞMAYI YİNE HATIRLAMADI

Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ve 'Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek'ten tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilip adli kontrolle serbest bırakılan, ardından tekrar gözaltına alınıp bu kez tutuklanan R.A.'nın son savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Kaynak: (Haber Merkezi)