Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sürerken, İstanbul Adli Tıp’ın otopsi raporundan detaylar ortaya çıktı.

Milliyet’in haberine göre; raporda, Narin’in boğularak öldürüldüğü ve Narin’in ağzından çıkan sıvının amca Salim Güran’ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığı belirtildi. 23 Eylül’e kadar İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporu kamuoyuna sunması bekleniyor.

‘Kasten öldürmeye iştirak’ suçlamasıyla tutuklandılar

Narin Güran Cinayetinde Yenge Hediye Güran, Tutuklandı İfadesi Ortaya Çıktı 1

Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne saklayan Nevzat Bahtiyar ile Narin’in annesi, ağabeyi ve akrabalarının da aralarında olduğu 11 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “Suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklanan amca Fuat Güran’ın 13 Eylül’de gözaltına alınan eşi Hediye Güran’ın jandarmadaki işlemlerin ardından getirildiği adliyede Cumhuriyet savcılığındaki sorgusu tamamlandı. Hediye Güran dün “kasten öldürmeye iştirak” suçundan sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 12’ye yükseldi. Adliyeye sevk edilen Narin’in kuzenleri İ.K. ve Ş. K. savcılıktaki ifadelerinin ardından dün serbest bırakıldı.

Tam rapor ne zaman çıkacak?

Narin Güran Cinayetinde Hedef Saptırma Maksatlı Yanlış Ihbarlar Mahkeme Tutanaklarında Yer Aldı 2

Diğer yandan Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ederken Adli Tıp’ın otopsi raporunun tutanağı ortaya çıktı. Raporda, kemik ve doku örnekleri üzerinde yapılan incelemede Narin’in boğularak öldürüldüğü ve Narin’in ağzından çıkan ölüm sıvısının tutuklu amca Salim Güran’ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığı belirtildi. 23-24 Eylül’e kadar İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun tam raporu hazırlaması bekleniyor.

 

Nevzat Bahtiyar’ın anlattıkları

Narin Cinayeti Soruşturmasında Itirafçıya Sorulan O Sorular Dikkat Çekti 1

Nevzat Bahtiyar’ın savcılıktaki ifadesinde şunları söylemişti: “Salim Güran’ın aracının sağ ön yolcu koltuğunun üzerinde battaniyeye sarılı halde bulunan Narin Güran’ın cesedini birlikte alarak aracımın arka koltuğunun paspaslarının üzerine bıraktık. Cesedi benim aracıma bıraktıktan sonra Salim Güran cesedin sarılı olduğu battaniyeyi alarak aracının sağ ön yolcu koltuğunun üzerine bıraktı. Battaniyeyi alan Salim Güran aracıyla mezarlık istikametine doğru uzaklaştı ancak tam olarak nereye gittiğini göremedim.” Öte yandan Bahtiyar’ın evinde dün jandarma ekiplerince yeniden inceleme yapıldı.

Birlikte mi öldürdüler? Kim ne ile suçlanıyor?

İşte Narin’i Dereye Gömen Itirafçının Rotası 6

- Salim Güran (Amca):

Kasten öldürmek

- Yüksel Güran (Anne):

Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

İşte Narin’i Dereye Gömen Itirafçının Rotası

- Enes Güran (Ağabey): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

- Hediye Güran (Yenge): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

- Nevzat Bahtiyar (Komşu): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

Kaynak: (Haber Merkezi)