Diyarbakır Bağlar’da vahşice öldürülen 8 yaşındaki Narin’in cinayetiyle ilgili soruşturmada şok edici detaylar gün yüzüne çıktı. Jandarma teknik takip ve dinlemelerle ailenin izini sürerken, ailenin delilleri yok etmek için gösterdiği çaba dikkat çekiyor. Baş şüpheli amca Salim Güran ve diğer aile üyeleri, suçun üzerini örtmek için WhatsApp mesajlarını sildi, halıları defalarca yıkadı ve güvenlik kameralarını devre dışı bıraktı. TÜBİTAK, silinen görüntüleri kurtarmak için devrede.

Narin Güran Cinayetinde Hts Kayıtları Savcılığa Gönderildi 1

Narin cinayeti soruşturması tüm Türkiye tarafından yakından takip ediliyor. Diyarbakır Bağlar’da katledilen 8 yaşındaki Narin’in katilinin bulunması için soruşturma sürerken gazeteci Ferit Demir çok önemli bilgileri aktardı. Savcılık tarafından çok sayıda kişinin teknik takibe alındığını belirten Demir, ortam dinlemesi de yapıldığını ifade etti. Ancak Güran Ailesi, dinlenme ihtimaline karşı müziğin sesini açarak önlem almaya çalıştı.

Diyarbakır’ın Bağları ilçesinde öldürülen 8 yaşındaki Narin’in katili kim sorusu hala merak ediliyor. Narin’in kayıp olarak arandığı süreçte Savcılık tarafından şüphelilere yönelik teknik takip yapıldığı ortaya çıktı. Cep telefonları da dinlenen şüphelilere yönelik aynı süreçte ortam dinlemesi de olduğu öğrenildi.

Narin Cinayetinde Olayın Seyrini Değiştirecek Ifade 1

MÜZİĞİN SESİNİ AÇARAK ÖNLEM ALMAK İSTEDİLER

Halk TV muhabiri Ferit Demir’in verdiği bilgilere göre Narin Güran cinayeti sonrası aile ortam dinlemesine karşı müziğin sesini açarak önlem almak istedi. Aileye bu bilginin sızdırılmış olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Ayrıca Jandarma ekipleri teknik takip sırasında Güran Ailesi erkeklerinin katıldığı tam 7 aile meclisi toplantısı olduğunu belirledi. Bazen Açık alanda yapılan bu toplantıların Bazen de kapalı alanda olduğu tespit edildi. Toplantı yapılan alanlarda ortam dinlemesine karşı önlem alan aile üyeleri müziğin sesini de sonuna kadar açtı.

Nari̇n’i̇n Ai̇lesi̇ Ve Köyü İle Parti̇mi̇zi̇n Bağlantisi Yok 2

EVDEKİ KANEPE ÖRTÜLERİ HALILAR VE YOLLUKLAR YIKANMIŞ

Amca Salim Güran’ın aile üyelerine talimat verdiği ve herkesin bu yönde hareket ettiği de Ferit Demir’in verdiği bilgiler arasında yer alıyor. Narin’in öldürüldüğü tahmin edilen Yani kendi evi olan Evde bulunan halı koltuk örtüsü yolluk ve masa örtülerinin yıkandığı da gelen bilgiler arasında. Aynı zamanda anne Yüksel Güran’ın kıyafetlerinin de çamaşır makinesinde yıkandığı öğrenildi. Üstelik evdeki halıların iki kez yıkanması dikkat çekti.

YENGE YIKAMA İŞLERİNİ PLANLADI

Nari̇n’i̇n Ai̇lesi̇ Ve Köyü İle Parti̇mi̇zi̇n Bağlantisi Yok 3

Tutuklanan yenge hediye Güran’ın evdeki eşyaların yıkama işlemlerini organize ettiği öğrenildi. Salim Güran’ın talimatı üzerine Narin’in cansız bedeni götürüldükten sonra hediye Güran Maşallah Güran ve anne Yüksel Güran hem halıları hem de evdeki diğer örtüleri yıkadı.

Didem Arslan Yılmaz’la canlı yayında da anne o gün çamaşır götürdüğünü söylemişti. Evde bulunan çamaşır makinesinin söz konusu örtü halı gibi eşyaları yıkama kapasitesi olmadığı ve bu sebeple de arıza yaptığı öğrenildi. O nedenle de örtü ve diğer kıyafetler yenge hediye güran’ın evine götürüldü ve burada yıkandı. Ayrıca yerlerin de çamaşır suyu ile silindiği tespit edildi.

AİLE ÜYELERİ EN AZ İKİ KEZ BANYO YAPTI

Narin’in Cansız Bedeni Bulundu Köye Giriş Çıkışlar Kapatıldı (2)

Yine savcılığın ulaştığı diğer bir bilgi ise hediye gören Maşallah Güran ve Yüksel Güran başta olmak üzere aile üyelerinin Narin’in kaybolduğu gün yani 21 Ağustos’ta en az 2 kez banyo yaptıkları öğrenirdi. Ayrıca amca Salim Güran’ın da uzun bir süre banyoda kaldı ve aracını kapı önünde yıkadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

EVE GELDİKTEN HEMEN SONRA ÖLDÜRÜLMÜŞ

O gün Kur’an kursundan çıkan Narin saat 15.15’te eve girdi. Küçük kız çocuğu eve girer girmez de katledildi. Narin’in cansız bedeninin evden çıkarılması sonrasında Salim Güran’ın saatlerce yakın çevresi ve aile büyükleriyle telefon trafiği de dikkat çekti. Telefon görüşmelerinin çoğunu whatsapp üzerinden gerçekleştiren Salim Güran, söz konusu görüşmelerde delil ortaya çıkmaması için aile üyelerinden destek istedi.

Narin'in Mezarı Gelinlik

AKRABA OLMAYAN BİRİ HER ŞEYİ GÖRDÜ

O gün köyde bulunan ve akraba olmayan bir kişinin Salim güran’ın telaşlı hallerine Tanık olduğu da yine gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu kişi olayları uzaktan takip ederek Jandarma ekipleri ile temasa geçti. Ankara’dan gelen uzman kişiler, gizli Tanık statüsüne aldıkları kişiyi koruma altına aldı ve işlem yaptı.

TÜBİTAK SİLİNEN GÖRÜNTÜLERİ KURTARACAK

Narin Cinayetiyle Ilgili Anne Ve Ağabey Dahil 8 Şüpheli Tutuklandı 5

Olaydan önce Salim Güran’ın evinde güvenlik kamerası olduğu ancak Narin’in kaybolması ile birlikte kameranın birdenbire çalışmaz hale geldiği de tespit edilenler arasında. Yine Hüseyin Güran’ın evinde de sesli kayıt yapan bir güvenlik kamerası sistemi olduğu ancak olay sonrasında Bu sistemin de devre dışı kaldığı öğrenildi. Jandarma ekipleri her iki Evden de alınan güvenlik kamerası görüntülerini geriye dönük olarak taramak istedi ancak bu görüntülerin özel bir program sayesinde silindiğini belirledi.

Fakat jandarma her iki evin güvenlik kamerasının hard disklerine el koydu. Hard diskler incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderildi. Yine okulun güvenlik kamerası ile ilgili de ilginç bilgiler ortaya çıktı. Okul anahtarının aynı zamanda köy muhtarı da olan amca da bulunduğu ve olay sonrasında okula gidilip güvenlik kamerası görüntülerini izlediği belirlendi. Jandarma ekipleri yine okuldaki güvenlik kamerası hard disklerini de sökerek incelemeye aldı. Bu kameralarda silinen bir görüntü olup olmadığı tespit edilecek.

Narin Güran’ın En Son Görüldüğü Yer Ve Itirafçının Evi 4

NARİN’İN KATİLİ KİM?

Peki Narin’i kim öldürdü? Henüz Narin’in katili kim sorusu yanıt bulmadı. Ancak ortaya çıkan yeni delillere bakılırsa Narin’in ölümünde neredeyse tüm Güran ailesinin parmağı var gibi görünüyor. Belki Narin’i bir kişi öldürdü, Ancak bütün aile bu cinayette katil zanlısı. Narin cinayetinde savcılık, baş şüpheli olarak Salim Güran’ı görüyor.

Narin Cinayeti Soruşturmasında Itirafçıya Sorulan O Sorular Dikkat Çekti 2

BAŞ ŞÜPHELİ AMCA SALİM GÜRAN

Cinayetin baş şüphelisi olarak görülen Salim Güran, olay sonrasında saatlerce telefon görüşmesi yaptı ve bu görüşmelerde delilleri ortadan kaldırmak için yardım aldığı anlaşıldı. Güran’ın WhatsApp üzerinden yaptığı görüşmeler, soruşturmanın odağında yer alıyor.

Tüm bu şok edici gelişmeler ışığında, Narin’in katilinin ortaya çıkması an meselesi gibi görünüyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)