Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın (8) öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Narin'in Mezarı Gelinlik

Aralarında küçük kızın annesi, ağabeyi, amcaları ve akrabalarının bulunduğu 12 kişi tutuklu.

 

NARİN 25 DAKİKADA HAYATTAN KOPARILDI

Narin Güran’ın En Son Görüldüğü Yer Ve Itirafçının Evi 4

NTV’nin aktardığı bilgilere göre, yapılan tespitlerde tüm olay 25 dakika içinde gerçekleştirildi. Yani Narin'in kaybolması, boğularak öldürülmesi ve dere yatağına gömülmesi yarım saatten daha kısa sürede oldu.

Amca Salim Güran'ın aracında bulunan ve Narin'in DNA’sı ile uyuşan örnekler en önemli deliller arasında. Narin'e ait sürüntünün önce amcanın eline, daha sonra direksiyona bulaştığı ancak amcanın bunları sildiği iddia edildi.

Soruşturma kapsamında Salim Güran'ın telefon görüşmeleri geri getirildi ancak internet üzerinden yapılan görüşmeler alınamadı.

İşte Narin’i Dereye Gömen Itirafçının Rotası 6

SALİM GÜRAN'IN HÜCRESİ DEĞİŞTİRİLDİ

Cinayetle ilgili tutuklanan 12 kişi Diyarbakır Cezaevi'ndeki T tipi hücrelerde bulunuyor. Tek kişilik olan bu hücreler şüphelilerin kendi aralarında bilgi alışverişi yapmasını engelliyor. Ancak cinayette baş şüpheli olan amca Salim Güran'la ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Amca aynı kampüs içerisinde daha yüksek güvenlikli izole hücreye alındı. Bu hücrede televizyon dahil hiçbir iletişim aracı yok. Soruşturmaya tamamlanıncaya kadar Salim Güran'ın tutukluluk hali bu şekilde devam edecek.

İşte Narin’i Dereye Gömen Itirafçının Rotası

"Bu hücrede akrabaları ile görüşmek yok"

TV100 muhabiri Canan Altıntaş'ın aktardığı bilgilerde "Salim Güran T tipi cezaevinde tekli hücredeydi ama dün gece itibarıyla yine aynı kampüs içerisinde yüksek güvenlikli izole hücreye bırakıldı. Bu hücrede televizyon yok ve akrabaları ile görüş yok. Soruşturmaya tamamlanıncaya kadar Salim Güran'ın tutukluluk hali bu şekilde devam edecek." dedi.

Narin Cinayeti Soruşturmasında Itirafçıya Sorulan O Sorular Dikkat Çekti 2

"Anne ve ağabey de hücrede"

Altıntaş sözlerinin devamında "Tutuklu olan isimler anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve diğer tutuklu isimlerde tekli hücredeler ve birbirleriyle görüşmeleri, akrabaları ile görüşmeleri de yasak." bilgisine yer verdi.

Kaynak: (Haber Merkezi)