Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Askerliğin temelinde disiplin vardır. Bu disiplin, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerlerden oluşan kurallar bütünüdür. Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm olaylara disiplin anlayışı ile yaklaşmakta ve işlemleri hukuk ile mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir. Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili başlatılan inceleme devam etmektedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, söz konusu olay büyük bir titizlik ve hassasiyetle incelenmekte ve araştırılmaktadır. İnceleme sonucunda, disiplin mevzuatı çerçevesinde kusuru, ihmali ya da sorumluluğu olan personel hakkında gerekli işlemler yapılacaktır."

Türk ordusunun üstün disiplin anlayışı ile tanındığına dikkat çekilen açıklamada, ordunun ülkenin savunması ve milletin güvenliği için kesintisiz olarak çalıştığı, bu dönemde terörle mücadele, sınır güvenliği ve yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda istikrarlı başarılar elde ettiği belirtildi. Bu süreçte ordunun yıpratılmaması gerektiği ve dezenformasyon girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Anayasa ve kanunlara bağlı kalarak milli, manevi ve mesleki değerler doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılapları ile bilimin rehberliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla amir ve komutanların emirlerine uygun olarak milletin hizmetindedir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın." denildi.

Ayrıca, bahsi geçen andın ilk kez 29 Ocak 1999'da yürürlüğe giren bir yönergeyle mezuniyet törenlerinde uygulanmaya başlandığı ve 29 Mart 2023'te yapılan değişiklikle güncel halini aldığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Haber Merkezi