Gözaltına alınan kişilerden birinin TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan H. T. A. olduğu tespit edildi.

MİT, yaptığı çalışmalar kapsamında, özel dedektifin para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırdığını belirledi.

Özel dedektifin, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi.

Eski bir kamu görevlisi olan özel dedektif, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.

MOSSAD Tarafından Belgrad’da Eğitildi

MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif ile temasa geçtiği tespit edildi. Özel dedektif, israil Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı.

2019’da yılında Belgrad’da, yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi. Özel dedektif, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı.

Tehdit ve Takip

Özel dedektif, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerini de yaptı.

Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardı tespit edildi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu belirtildi.

Kaynak: AA