Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemi değerlendiren Bakan Tekin, yeni müfredat ve eğitim sistemiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Yeni Eğitim Modeli ve Müfredat

Bakan Tekin, bilgiye erişim şeklinin değişmesiyle birlikte müfredatta da yeniliklere gidileceğini belirtti. "Çocuklarımız, okulda öğrendikleri bilgilerle tatmin olmuyor. Dünyada bilgi aktarmaktan, bilgiyi beceriye dönüştürmeye doğru bir değişim var. Biz de bu süreci kademeli olarak planlıyoruz." dedi. Yeni Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin beceri temelli bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Tekin, müfredatın sadeleştirildiğini ve toplumsal ihtiyaçlara uygun hale getirildiğini belirtti. Birinci sınıf öğrencilerinin yeni müfredat ve kitaplarla eğitim alacağını, diğer sınıfların ise mevcut müfredatla devam edeceğini açıkladı. Yeni kitapların 9 Eylül itibarıyla sınıflarda olacağı duyuruldu.

Deprem Bölgesindeki Çalışmalar

Bakan Tekin, deprem bölgesindeki eğitim faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla yıkılan dersliklerin inşası için bir koordinasyon merkezi kurduklarını belirtti. Depremden etkilenen 11 ilde toplam 9 bin 935 dersliğin kullanılamaz hale geldiğini, ancak bu dersliklerin yerine 19 bin 894 yeni dersliğin inşa edileceğini açıkladı. Tekin, "6 Şubat'taki derslik sayısının yüzde 10 üzerine çıktık. 11 ilde 9 Eylül itibarıyla sorunsuz bir eğitim öğretim hayatı başlayacak." dedi.

Kayıt Ücretleri Konusu

Bakan Tekin, kayıt ücretleri konusunda alınan önlemlerden de bahsetti. Tüm öğrencilerin otomatik olarak evlerine en yakın okula kayıtlarının yapıldığını ve sınavla yerleşen okullarda puan üstünlüğüne göre kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Hiç kimsenin kayıt ücreti talep etme yetkisi olmadığını vurgulayan Tekin, merkezi kayıt sistemiyle okul müdürlerinin zor durumda kalmasının önüne geçileceğini ifade etti.

Kaynak: AA