Midyat Belediyesi İnsan kaynakları ve Eğitim müdürü Rıdvan Akyol, yaptığı açıklamada, Kentin yine aynı barış ve hoşgörü iklimini muhafaza ederek, samimi bir aidiyet hisseden herkese kucak açtığını dile getirdi. 

I M G 9876

Festivalin ikinci gününde düzenlenen çocuk şenlikleri, folklar, kemençe, arbane, şiir dinletileri, sanatçılar Davut Demir, Süleyman Acar, Cimşit Şah Tercan, Semir Ortaç, Fehmi Bagadi, Songül Uğur, Arif Altunkaya, Sevda Meryem Güray, Hacira Ortaç’ın seslendirdiği bir birinden güzel eserlerin ardından Berdan Mardini konseri ile devam etti.

I M G 9881

Gecede sahne alan sanatçılara da Belediye Başkanı Veysi Şahin tarafından festival anısına plaket ve hediyeler verildi.

Törende Bakan konuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirerek, çalışma hayatı hizmetlerimizi, istihdam teşvik politikalarımızı artırarak sürdüreceğiz." dedi.

I M G 9875

Bakan Işıkhan, Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen "3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali"nde yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin hayırlı olmasını diledi.

Mardin'in baba ocağı olduğunu, böyle bir coğrafyanın evladı olmaktan gurur duyduğunu belirten Işıkhan, "Kadim kültürümüzü nesilden nesile aktaran, en nadide el sanatlarından, yöresel tatlara, medeniyetimizi ilmek ilmek işleyen zanaat örneklerinden konserlere kadar birçok etkinliğin 3 gün boyunca sergileneceği böyle bir festivalde hemşehrilerimle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Yüzyıllarca Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ezidi'nin huzurla bir arada yaşadığı Mardin, geçmişten bugüne birçok inanca, kültüre ve yaşam tarzına ev sahipliği yapmış, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin sembolü olmuş bir şehirdir." ifadesini kullandı.


I M G 9874I M G 9877I M G 9878I M G 9882I M G 9880

Kaynak: Haber Merkezi