Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kızıltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin, Van ve Şanlıurfa Ticaret Borsaları, Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK), Mezopotamya kuruldu. 

I M G 7610

Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK), Mezopotamya müdürü Mehmet Demir getirildi. 

ÜPAK, Mezopotamya müdürü Mehmet Demir, bölgede TÜRİB Müşterilere seslenerek; TÜRİB de işlem yapmak üzere kurulmuş olan Mezopotamya ÜPAK, Merkezi Diyarbakır olan ve  Diyarbakır, Urfa Batman, Kızıltepe, Nusaybin, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Erzurum, Van, Iğdır ve Erzincan Ticaret Borsalarının Ortaklığı ile kurulmuştur.

Bu itibar ile  TÜRİB’ de işlem yaparken aracı kurum seçimini  bölgenizin aracı kurumu olan Mezopotamya ÜPAK’ı seçmeniz önem arz etmektedir. Dedi. 

I M G 7609

Diyarbakır’da kurulan olan Mezopotamya Bölge ÜPAK’ın yönetimi kimlerde oluşuyor? 

Yönetim Kurulu Başkanlığına Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya getirilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Yıldırım Hakan Oral getirildi.


Mezopotamya Ürün Piyasası Aracılık Kurum A.Ş.’nin Müdürü Mehmet Demir, Bismilhaber.com’a yaptığı açıklamada; 19 Nisan 2024’ten itibaren geçerli olan Tarım Borsasındaki “Aracılı Sistem” ile daha güvenli, hızlı ve etkin bir piyasa oluşacak. Tarım piyasalarındaki riskler, TÜRİB ve “Aracılı Sistem”de Mezopotamya ÜPAK ile azalacak. Dedi. 

Müdür Demir, Aracılı Sistem” ile daha güvenli, hızlı ve etkin bir piyasa oluşacak. Tarım Piyasalarındaki riskler, TÜRİB ve “Aracılı Sistem”de ÜPAK ile azalacak.diye konuştu. 

I M G 7606

Bölgeye Hayırlı olsun

Ülke tarımının geleceği olan Türkiye Ürün İhtisas Borsası fiziki yer değiştirmeden, elektronik ortamda ve tek bir platformda ürün ticaretinin yapılmasının mümkün kılındığını belirten Diyarbakır Ticaret borsası Başkanı Engin Yeşil, “Ülkemiz tarım ürünleri piyasası için devrim niteliğinde bir sistem olan Türkiye Ürün İhtisas Borsası ile daha rekabetçi tarım ürünleri piyasasının oluşması, lisanslı depolarda depolanan ürünlere yönelik daha sağlıklı fiyat oluşumlarının sağlanması ve fiyat dalgalanmalarının en aza indirilmesi sağlanmaktadır. Bu durum mudilere verilecek hizmetin etkinliğini arttıracağı gibi aynı zamanda saklama ve takas hizmeti ile danışmanlık hizmeti de almalarına imkan sağlayacaktır. Mezopotamya ÜPAK Diyarbakır Ticaret Borsası binasında bir kat tahsis ettik. TÜRİB Müşterileri gelip, ziyaret edip, detaylı bilgilere sahip olacaklar. Dedi. 
I M G 7613


 

Muhabir: Hamdullah Çetin