Marmara’nın doğusu, Karadeniz kıyıları, Tokat, Artvin, Balıkesir, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Hakkari'nin doğu kesimlerinde aralıklarla yağış bekleniyor.

İstanbul ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur etkili olurken, diğer yağış alan bölgelerde karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Haritatahmingun1 (1)

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor

Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarın, yer yer kısa süreli fırtınaya (40-70 km/saat) dönüşebileceği tahmin ediliyor.

Çığ, Buzlanma ve Don Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ riski bulunuyor. Ayrıca, iç ve doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayları yaşanabilir.

Meteoroloji, özellikle Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli rüzgarın yaratabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmezken, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Yetkililer, çığ tehlikesi, buzlanma ve kuvvetli rüzgar nedeniyle dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 Uzunvade-1

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Çanakkale'nin, Kırklareli'nin ve Tekirdağ'ın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 5°C

Çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

EDİRNE °C, 5°C

Çok bulutlu

İSTANBUL °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

SAKARYA °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresi ile Toroslar kesiminde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

MERSİN °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Konya, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

SİVAS °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DÜZCE °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı

KASTAMONU °C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

ARTVİN °C, 6°C

Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

TRABZON °C, 9°C

Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede buzlanma ve don ile birlikte gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, -3°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -3°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 1°C

Parçalı bulutlu

VAN °C, 0°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 11°C

Parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 11°C

Parçalı bulutlu

MARDİN °C, 7°C

Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 12°C

Parçalı bulutlu

Muhabir: Murat Tanrıkulu