Raporda, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Batı ve Orta Karadeniz’in kıyı kesimlerinde, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, Sakarya, Sivas ve Hatay çevrelerinde sağanak yağışların görüleceği bildirildi. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Sıcaklık Artışı ve Rüzgar Uyarısı

Batı ve iç bölgelerde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı, diğer kesimlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerinden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Güneydoğu Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli rüzgarların (40-60 km/saat) etkili olabileceği ifade ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışların ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Aynı şekilde, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi