Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı haftalık hava tahmin raporuna göre, salı gününden itibaren Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesi yurt genelinde hissedilecek.
Salı günü kuzeybatı kesimlerde başlayacak sıcaklık düşüşü, çarşamba gününden itibaren tüm ülkeye yayılacak. Soğuk hava dalgasının etkisi, 24 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek.
Batı illerinde yağmur ve sağanak yağış beklenirken, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Özellikle Ankara, Bolu ve Erzurum’da sıcaklıkların eksi 4 dereceye kadar düşmesi beklenirken, Konya’da eksi 3, İstanbul’da 2, İzmir, Samsun, Trabzon ve Diyarbakır’da 3, Antalya’da ise 6 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ani sıcaklık düşüşü nedeniyle tarımsal üretim yapılan bölgelerde zirai don tehlikesine dikkat çekerek, çiftçilerin gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu.