Yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz’de rüzgar, yarın sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerinden, doğuda ise güneybatıdan esmeye başlayacak. Rüzgar, salı öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına şeklinde etkili olacak. Bu fırtınanın salı akşamı batıda, çarşamba akşamı ise genel olarak etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de ise yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerinde 6 ila 8 kuvvetinde esecek rüzgarın, salı öğle saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

Güney Ege'de yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına görülecek ve bu durum salı günü erken saatlerde sona erecek. Aynı şekilde, Batı Akdeniz'de öğle saatlerinden itibaren, Antalya Körfezi'nde ise akşam saatlerinden başlayarak 6 ila 8 kuvvetinde esecek olan fırtınanın salı günü öğleye kadar etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji ayrıca, bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne’den başlayarak Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanakların beklendiğini bildirdi. Yağışların gece etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

İstanbul'da ise bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Yağışların sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bunun yanı sıra, Kocaeli, Yalova ve Bursa’da bu gece saatlerinden itibaren; yarın ise Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop’ta yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi.

Muhabir: Murat Tanrıkulu