Son tahminlere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde, ayrıca Akdeniz'in iç ve doğu bölgelerinde parçalı bulutlu bir hava görülecek. Trakya, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı iller, özellikle Ankara, İstanbul, Çanakkale, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Niğde'nin güneyi ve Kayseri'nin doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Haritatahmingun1-1

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç kesimler ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 6 derece arasında azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genel olarak güney ve güneybatı, kuzeydoğu bölgelerde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Akdeniz kıyıları ile Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu kıyılarında rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haritatahmingun2

Ayrıca yapılan değerlendirmelere göre, bu akşam ve gece saatlerinde Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Sinop'un iç kesimlerinde, Pazartesi günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında, Ardahan çevrelerinde ve sabahın erken saatlerinde Sinop’ta kuvvetli yağış bekleniyor. Artvin ve Rize’de ise yer yer çok kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor.

Haritatahmingun3

Marmara Bölgesi
Parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Pazartesi öğleden sonra İstanbul ve bölgenin batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Ege Bölgesi
Genellikle az bulutlu ve açık hava bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi
Az bulutlu, iç kesimler ve doğusu ise parçalı bulutlu olacak. Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş’ın batısı ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgar Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli esecek.

İç Anadolu Bölgesi
Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ise parçalı bulutlu. Sivas, Yozgat, Niğde'nin güneyi, Kayseri'nin doğusu ile gece saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel sağanak yağış görülecek. Özellikle Çankırı'da yağışlar kuvvetli olacak.

Haritatahmingun4

Batı Karadeniz
Parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz
Parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Pazartesi günü yerel sağanak yağışlar görülecek. Rize ve Artvin’de ise yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu
Az bulutlu, kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu olacak. Pazartesi öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars ve Ardahan’da sağanak yağış görülecek, Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu
Genel olarak az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Haritatahmingun5

Editör: Murat Tanrıkulu