Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) PPK toplantı özetinde, "Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önüne alarak, enflasyonun temel eğilimini düşürecek ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaşmayı sağlayacak parasal ve finansal koşulları oluşturacak şekilde belirleyecektir" ifadesine yer verildi.

23 Temmuz 2024 tarihli PPK toplantı özetinde, "Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini dikkate alarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiş olup, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı temkinli duruşunu korumuştur" denildi.

PPK özetinde ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Aylık enflasyonun temel eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yaklaşana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu daha da sıkılaştırılacaktır. Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşme yoluyla aylık enflasyonun temel eğilimini düşürecek ve dezenflasyon sürecini destekleyecektir."

Muhabir: Murat Tanrıkulu