15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni TBMM'de düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis Gündeminde

Genel Kurul'da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin görüşmelerine devam edilecek. Bu düzenleme ile tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 oranında artırılacak. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek ve bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılama yolu kapatılacak. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen adayları atamadan önce burada eğitim alacak.

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi ile 9. yargı paketi de Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin hemen ardından sırasıyla Genel Kurul gündeminde olacak.

Başıboş Sokak Köpeklerine İlişkin Düzenleme

AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu 17 maddelik başıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinin ilk görüşmeleri bu hafta komisyonda başlayacak. Teklif ile sokak hayvanlarıyla ilgili belediyelerin sorumluluğu artırılacak. Sokak hayvanlarına ayrılan bütçeyi kullanmayan belediyelere yaptırım uygulanacak. Evcil hayvanlarını terk edenlere 60 bin lira, boş alanlara köpekleri terk edenlere de hayvan başı 50 bin lira ceza kesilecek. Ayrıca, başıboş sokak köpeklerinin kısırlaştırılması, aşılanması ve bakımları konusunda barınakların şartları iyileştirilecek.

Kaynak: AA