Gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. maddesinde yer alan, "İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlık tarafından belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi ve rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor doğrultusunda okul yönetimi tarafından, o ders yılı içinde bir kez yapılabilir." hükmü hatırlatıldı.

Ayrıca, "Ortaokul ve imam hatip ortaokullarına kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda da şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor doğrultusunda okul yönetimi tarafından, o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." ifadesi de anımsatıldı.

  1. SINIF ŞUBELERİ E-OKUL'DAN BELİRLENECEK

İlkokul ve ortaokullara yeni kayıt yaptıran ya da nakil olan öğrencilerin şube ve öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesiyle ilgili işlemlerin, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge" kapsamında yürütüleceği belirtildi.

Bu bağlamda, öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine yönelik işlemlerin, ilgili yönergenin 8. maddesine uygun olarak 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi. Ayrıca, Yönerge'nin "Kura İşleminden Önce Yapılacak İş ve İşlemler" başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önemi vurgulandı.

Valiliklerin, yönetmelik ve yönerge hükümlerine tam uyum göstererek, iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri alması gerektiği belirtildi.

Editör: Murat Tanrıkulu