Mardin'in verimli topraklarında yetişen ve coğrafi işaretli ürünler arasında yer alan Derik zeytini, yeni hasat sezonunun başlamasıyla çiftçilerin yüzünü güldürdü. Vali Akkoyun, Derik Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı ve İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler ile birlikte Derik’te düzenlenen zeytin hasadı etkinliğine katıldı.

Mardinde Zeytin Hasadina Baslandi D80E2115 (1)

Mehmet Ali Ataklı’ya ait zeytinlikte vatandaşlarla birlikte zeytin toplayan Vali Akkoyun, zeytin yetiştiriciliği, zeytinin işlenmesi ve zeytinyağı üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

Derik zeytininin yüksek kaliteli zeytinyağı ve kendine has aromasıyla dikkat çektiğini belirten Vali Akkoyun, zeytinin "halhalı" türünün coğrafi işaretli ürünler arasında olduğunu vurguladı. Özellikle zeytinyağı üretiminde tercih edilen Derik zeytininin yağ oranının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Mardinde Zeytin Hasadina Baslandi 90Fe6C86

Vali Akkoyun, "Derik zeytini sadece bir tarım ürünü değil, aynı zamanda bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Artan taleple birlikte, Derik'te üretilen zeytin hem yurt içinde hem de uluslararası alanda büyük ilgi görüyor. Bu ürün, yerel üreticiyi desteklemekle kalmıyor, Mardin ve Derik'in adını daha geniş kitlelere duyurmada da önemli bir rol oynuyor." dedi.

Vali Akkoyun, zeytin üreticilerine bereketli bir hasat dönemi dileyerek, üretimin artırılması ve pazarlama olanaklarının genişletilmesiyle bölge ekonomisinin daha da güçleneceğini ifade etti.

Mardinde Zeytin Hasadina Baslandi 6C8D2687

Kaynak: İLKHA