Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları işbirliğiyle gerçekleştirilen proje, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak hayata geçirildi.
Aşevinde, pişirme alanı, kuru depo, hamur hazırlık alanı, et ve tavuk hazırlık alanı, sebze hazırlık alanı, soğuk hava depoları, bulaşıkhane ve idari alan bulunuyor. Toplamda 373 metrekarelik bir alana sahip olan aşevi, günlük 10 bin kişilik yemek kapasitesine ulaşacak şekilde tasarlandı.
İlk aşamada günde 500 kişilik yemek üreten aşevi, hijyenik bir ortamda hazırlanan yemekleri paketleyerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ekipleri aracılığıyla belirlenen adreslere ulaştırıyor. Üretim, haftanın 7 günü devam ediyor ve her gün bir öğün hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Eroğlu, projenin amacının, vatandaşlardan hayır duaları almak ve sosyal devlet ilkesi doğrultusunda ihtiyaçları karşılamak olduğunu belirterek, "Hem hayır duasını alalım hem sosyal devlet ilkesi gereği ihtiyaçlarını giderelim. Yegane amacımız budur." dedi. (İLKHA)