Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel bir firma tarafından işletilen maden ocağında gece vardiyasında çalışan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla birlikte ahşap direkler ve kalasları kullanarak sofralarını hazırladı.
Baretlerinin ışıklarıyla aydınlattıkları ocak içinde ilk sahurlarını yapmanın heyecanını yaşayan madenciler, yanlarında getirdikleri domates, salatalık, soğan, biber, peynir, zeytin, konserve ve ekmek ile sahurlarını yaptı.
Ailelerinden uzakta, yerin yaklaşık 200 metre altında ilk sahurlarını yapan işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle birlikte oruçlarını niyet ederek dua etti. Ardından mesailerine kaldıkları yerden devam ettiler.
“Emeğin Başkentindeyiz”
Maden mühendisi Samet Akduman, maden ocağında altı yıldır görev yaptığını belirterek, yer altında doğayla mücadele ettiklerini ve kömürü yeryüzüne çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti.
Akduman, “Burası emeğin başkenti. Ülkemizin enerjiye ihtiyacı var ve biz de bu ihtiyacı karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Madencilik, fedakârlık ve dayanışma gerektiren bir meslek. Sahurumuzu burada, iş arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Hepimiz bir aile gibiyiz. Allah bizlere kazasız belasız nice sahurlar yaşamayı nasip etsin.” dedi.
İki yıldır madende çalışan Mustafa Dedeoğlu ise yer altında çalışmanın başlangıçta zorlayıcı olduğunu ancak zamanla alışıldığını belirterek, “İlk başlarda zorlansak da işimize alışıyoruz. Buradaki ortamı tarif etmek zor, ancak yaşanarak anlaşılabilir. Arkadaşlarımızla sahurumuzu yaptık ve işimize geri döneceğiz. Tüm İslam âlemine hayırlı Ramazanlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Maden işçisi Can Köseli de çalışma arkadaşlarıyla her zaman dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, “Bizim için en değerli şey, iş arkadaşlarımız. Buraya kaç kişi girdiysek o kadar kişi çıkmak bizim için en önemli mesele. Önceliğimiz her zaman güvenlik. Güvenliğimizi sağladıktan sonra üretim gelir.” değerlendirmesinde bulundu.