Guimond, Gazze'de bulunduğu süre boyunca her kadının bir trajedi yaşadığını belirterek, "Gazze'de 10 binden fazla kadın ve 6 binden fazla anne hayatını kaybetti." dedi. Guimond, Gazze Şeridi'nde yaşanan yıkımı ve insanların çaresizlik içinde nasıl yaşadıklarını gözler önüne serdi. Evlerin, hastanelerin ve okulların yıkıldığını, insanların kıtlık içinde geçici çadırlarda yaşamak zorunda kaldığını vurguladı.

Gazze'de 1 milyondan fazla insanın birden fazla kez yerinden edildiğini hatırlatan Guimond, temel hizmetlere erişimin durdurulduğunu ve insanların güvenli bir yer bulamadığını belirtti.

Laerke ise Gazze'ye yardım ulaştırılmasının ve dağıtımının güvenlik sorunları nedeniyle zor olduğunu dile getirdi. İsrail yetkilileriyle bu sorunları aşmak için çalıştıklarını belirten Laerke, "Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için uygun ortamın sağlanması İsrail yetkililerinin sorumluluğundadır." dedi.

BM ve ortaklarının Gazze'deki insani yardımları engelleyen sorunları ele almak üzere İsrail yetkilileriyle temas halinde olduğunu vurgulayan Laerke, bu konuda çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA