Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ’de yapılan değişiklikle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da internet sitesinde konuyla ilgili kararları duyurdu. Bu yeni düzenleme ile kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyen bireylere 60 aya kadar yapılandırma fırsatı getirildi.

BDDK'nın kararına göre, bireysel kredi kartı borcunun asgari tutarını ödeyemeyen vatandaşlar, mevcut borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Ancak yapılandırılan borcun %50’si ödenmeden, kredi kartı limitlerinde artış yapılmayacak. İhtiyaç kredisi borçları için de 30 gün gecikme yaşayan borçlular, talepleri doğrultusunda 60 aya kadar yeniden yapılandırmadan faydalanabilecek.

Ayrıca, kredi kartı dönem borçlarının asgari ödeme oranları da yeniden düzenlendi. Limiti 50 bin Türk Lirası ve altındaki kredi kartları için asgari ödeme oranı %20, 50 bin Türk Lirasının üzerindeki kartlar için ise %40 olarak belirlendi.

Kaynak: Haber Merkezi