Yarın gerçekleşecek olan 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı'na katılacak adaylardan; T.C. Kimlik Kartı'nı kaybeden, kartında fotoğrafı olmayan, nüfus cüzdanı bulunmayan ya da nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf veya soğuk damga eksik olanlar için, sınavın yapılacağı illerde ve ilçelerde nüfus müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile 15 Eylül 2024 Pazar günü sabah 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık olacak. Bu müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu ya da fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecek.

Sınav günü nüfus müdürlüklerine başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli eşliğinde, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden sınava ait başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecekler.

Müdürlük çalışanları, adayın bilgilerini doğruladıktan sonra kendilerine fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu ya da fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" sağlayacaklar.

Adaylar, Nüfus Müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı ve barkodlu "Geçici Kimlik Belgesi" ile sınava katılabilecek. Ancak bu belge dışında herhangi bir belgenin sınav girişinde kabul edilmeyeceği belirtildi. Adayların sınava girerken yanlarında, "Sınava Giriş Belgesi" ve biyometrik fotoğraflarını bulundurmaları gerektiği de hatırlatıldı.

Kaynak: İLKHA