Bismil Malabadi sulama kapsamında bulunan çiftçiler, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen arızanın erken bitirilmesi, bölge halkını bir hayli memnun eden çalışmaları nedeniyle, çiftçiler DSİ’ye teşekkür ederek, gerçekleştirilen çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

I M G 9100

Bismil ilçesinde çiftçilik yapan İrfan Karaaslan, Bismil Haber’e yaptığı açıklamada, 12 Ağustos tarihinde Suriye'nin Hama şehrinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır’ın Silvan ve Bismil ilçelerinde Malabadi sulama birliğindeki Batman sağ sahil Bismil kanalın patlamasına sebep oldu. Dedi 

I M G 9093

Karaaslan, Bismil-Silvan yolunun 29. Kilometresinde Silvan’a bağlı Karamus köyünde Batman Sağ Sahil Barajı’ndan  bölgedeki çiftçilere su sağlayan sulama kanalı patladı. Bu durum Bismil’de 150 bin dönüm sulu arazinin kuruma riski doğduğu ifade etti. 

DSİ’ye teşekkür ediyoruz 

Çiftçi İrfan Karaaslan, DSİ yetkilileri kurumun makine ekibi ile 7/24 şifonu onarmak için gece gündüz çalıştılar. Bizde çiftçiler olarak onların yanındaydık. Tarlada yattık. Dsi yetkili ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz, imdadımıza yetiştiler, bir hafta boyunca pamuğumuzu sulamasaydık verim büyük oranında düşer veya mahsullerimiz tamamen yanabilirdi. Dedi. 

Çiftçiler adına DSİ’ye teşekkür eden İrfan Karaaslan, Pamuk üreticiler birliği başkanı Hasan Vural, Çiftçi Edip Yamaner, çiftçi Azad Yılmaz ve çiftçi Sebih Çelebi olmak üzere Bismil çiftçileri olarak aşağıda isimleri sıralanan DSi yetkililerden; 

DSİ 10. Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı, Bölge müdürü yardımcısı Veysi kanat, Bölge müdürü yardımcısı Mehmet Derviş Yıldız, İşletme ve bakım şube müdürü Mehmet Yaşar Ceylan, Diyarbakır-Batman sulamaları şube müdürü Ramazan Yolcu, Makine ikmal ve donatım şube müdürü İskender Yiğit, Malabadi sulama birliği Başkanı Oktay Kılıç, Malabadi sulama birliği Müdürü Ahmet Turan, Batman DSİ şube müdürü Turan Keleş ve emeği geçen tüm yardımcı ve ekiplerine teşekkür ederiz'' diye konuştular.

Muhabir: Hamdullah Çetin