Hava Serinledikçe Balıklar Tezgâha İniyor
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, Şanlıurfalıların balık talebinin arttığını belirten balıkçı Mustafa Demirkol, balık çeşitlerinin bol olduğunu ve müşterilere temizlenmiş ve istenirse ızgarada ya da yağda pişirilmiş bir şekilde sunulduğunu ifade etti. Havaların soğumasıyla balıkların lezzetinin arttığını vurgulayan Demirkol, hormonsuz ve sağlıklı besinler arasında balığın öne çıktığını dile getirdi.
Her Bütçeye Uygun Balık Çeşitleri Mevcut
Balık fiyatlarına da değinen Demirkol, müşterilere her bütçeye uygun balık çeşitleri sunulduğunu belirtti.
Fiyatların makul olduğunu ifade eden Demirkol, pişmiş balıkların 100 TL, çiğ olanların 70 TL, Çupra'nın 200 TL, Mercan ve Sarı Kanat'ın ise 150 TL olduğunu açıkladı.
Balığın Sağlık Faydaları Unutulmaz
Balığın sağlık açısından birçok faydasını vurgulayan Demirkol, damar tıkanıklığına ve hafıza kaybına iyi geldiğini belirtti.
Omega-3 ve protein açısından zengin bir besin olan balığın Türkiye'nin farklı denizlerinden temin edildiğini söyledi. Hamsi'nin Trabzon'dan, diğer balıkların ise İskenderun, Mersin ve Hatay'dan geldiğini kaydetti.
Urfalılara Haftada 2-3 Kez Balık Tüketme Daveti
Balıkçılar, balığın birçok hastalığa iyi geldiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayarak, Şanlıurfalılara haftada 2-3 kez balık tüketme davetinde bulunuyor. Bu sağlıklı besinin tüketimiyle birlikte, besleyici özelliklerinden faydalanmanın mümkün olduğunu belirtiyorlar.