Ev sahiplerini ilgilendiren en önemli konulardan biri kira geliri stopajıdır. Bu konuda en net açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Vergi paketi içinde yer aldığı söylenen kira geliri stopajı, yani kira gelirinden vergi alınması hakkında konuşan Yılmaz, bu konuda son noktayı koydu. Cevdet Yılmaz, katıldığı bir TV programında kira geliri ve kira vergisi ile ilgili haberler hakkında vatandaşları uyardı.

Yılmaz, yetkililerden resmi bilgi gelmedikçe duyumların doğruluğuna itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, son günlerde gündemde olan kira stopajı konusuyla ilgili açıklık getirdi.

Kira gelirlerinden stopaj alınacağı iddialarıyla ilgili olarak ise Yılmaz, "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten mevcut sistem 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar aracılığıyla yatırılmasını öngören bir sistemimiz var. Dolayısıyla şu anki çalışmamızda böyle bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.

KİRA GELİRİNDEN STOPAJ ALMAK NE ANLAMA GELİR?
Kira stopajı, kira geliri üzerinden kesilen vergiye deniyor. Yüzde 20 oranında kesilen bu vergi mevcut sistemde Türkiye'de aktif değil.

Kiradan vergi kesilmesi, kira artışlarına zemin hazırlamak anlamına geleceğinden şu anda bu vergi yerine ev sahiplerinden sahip oldukları mal varlık üzerinden vergi alınır. Mülk gelirden vergi kesimine bağlıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ