Zeytin ve zeytinyağına talebin artması ile ekim alanının her yıl genişlediği kentte önemli tarım ürünlerinden zeytinin hasadının başlaması ile birlikte işçiler sabah erken saatlerde mesaiye başlıyor.
Ağaçlardan toplanan zeytinler ayrıştırılarak sofralık yada zeytinyağı yapılmak üzere tesislere götürülüyor.
'KİLİS'İN ZEYTİNYAĞI EN KALİTELİSİDİR'
Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, kentin önemli geçim kaynaklarından olan zeytinin hasadına başladıklarını belirterek, burada üretilen zeytinyağının ise en kaliteli yağ olduğunu söyledi.
Özdemir, kentte 4 milyon zeytin ağacının bulunduğunu ve çiftçilerin önemli geçim kaynaklarından olduğunu söyleyerek, "Zeytinin tarladan fabrikalara fabrikalardan evlere evlerden saframıza yolculuğu başladı. Kentte 300 bin dekar alanda üretimi yapılmaktadır. Kilis'te 4 milyon jeytinin ağacı bulunmaktadır, İlimiz zeytinin anavatanı diyoruz. Uluslar arası zeytinyağı yarışmasında Almanya’da Kilis zeytinyağı altın madalya aldı. Kilis zeytinyağının tadı aroması diğer zeytinyağlarından ayrı olması ve asit onanının çok çok düşük olması buda kalitesini meydana getiriyor, Bu yıl ise 10 bin ton zeytinyağı beklentimiz var" diye konuştu.